DM-matchen mellan Dösjöbro IF och MFF lockade storpublik.

DM-matchen mellan Dösjöbro IF och MFF lockade storpublik. Foto: Privat

Högt publiktryck när MFF kom till byn

"Har aldrig sett så många på IP förut"

DÖSJEBRO.

Dösjöbro IF:s hemmamatch mot MFF lockade storpublik till idrottsplatsen. Klubben uppskattar att mellan 1 200 och 1 300 personer såg matchen som efter en jämn kamp gick till förlängning där "Dösjan" till slut fick se sig besegrade.

Av
John Nordh

Att intresset för matchen skulle vara stort låg helt enligt Dösjöbro IF:s förväntningar. Det är inte varje dag MFF kommer på besök i byn. Mellan 1 200 och 1 300 personer uppskattas ha sett matchen.

– Det måste vara publikrekord. Jag har aldrig sett så många på IP förut, säger Niklas Söderström, huvudtränare för Dösjöbro IF.

Extra glädjande för hemmalaget var att de kunde ge MFF en rejäl kamp. Den allsvenska klubben kom till Dösjebro med sitt U19-lag. När 90 minuter hade gått var ställningen 1-1 och matchen gick därmed till förlängning. Efter 120 minuter fick Dösjöbro IF dock se sig utslagna ur DM.

– Det slutade 2-3 och det var rättvist. MFF hade några bra chanser innan målet kom. Vi hade hoppats kunna hålla ut till en straffläggning men vi lyckades hålla liv i matchen i 120 minuter och det är vi nöjda med, säger Niklas Söderström.

Dösjöbro IF hade jobbat hårt med arrangemanget runt matchen. Bland annat hade klubben ordnat med en kock som tillsammans med klubbens grillgäng lagade cirka 500 portioner chilli och kiosken tömdes nästan. Innan matchen hölls också en sponsorträff med föredrag från MFF:s ungdomsakademi.

Fotbollsplanen kantades av åskådare.

Fotbollsplanen kantades av åskådare. Foto: Privat

1-1 efter 90 minuter. Lagen snackar ihop sig innan förlängningen.

1-1 efter 90 minuter. Lagen snackar ihop sig innan förlängningen. Foto: Privat

Publicerad 15 May 2019 09:40