SVT var nyligen på plats på Vikingatider i Löddeköpinge under en hel dag för att filma.

SVT var nyligen på plats på Vikingatider i Löddeköpinge under en hel dag för att filma. Foto: Vikingatider

Vikingatider – snart känt från tv

SVT på plats i vikingabyn

LÖDDEKÖPINGE.

SVT var nyligen på besök på Vikingatider för att spela in ett avsnitt av barnprogrammet Saibo. Den 16 augusti sänds det på Barnkanalen.

Av
John Nordh

I SVT:s barnprogram Saibo hamnar rollfigurerna i ett dataspel som tar dem till olika tidsepoker dit tittarna får följa med. I programmets andra säsong, som sänds i sommar, handlar ett av avsnitten om vikingatiden. SVT var därför nyligen på plats på Vikingatider under en hel dag för att filma.

– Avsnittet kommer vara cirka 13 minuter långt och vara filmat till stor del på Vikingatider. Jag kände till Vikingatider sedan tidigare men har aldrig filmat där förut. Vi är jättenöjda, det är ett bra gäng, säger Jan Persson, projektledare på SVT.

SVT hade med sig ett gäng skådespelare men medlemmar från Vikingatider medlemsklubb Megingjord fick rycka in och agera statister under inspelningen.

– Vi var 15 stycken, det var jätteroligt. Vad detta betyder för oss ur ett marknadsföringsperspektiv är nog försumbart. Den stora förtjänsten är istället att vi kan ge våra medlemmar något roligt att göra. Vi hade aldrig klarat oss utan alla ideella krafter som hjälper oss och vi vill kunna ge något tillbaka så ofta vi kan, säger Emil Falck på Vikingatider.

Publicerad 15 May 2019 06:00