Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Mostphotos

Hyresgäster kritiska – namninsamling mot försäljningen av KKB växer i snabb takt

Över 250 underskrifter kom in första dygnet

KÄVLINGE.

I protest mot Kävlinge kommuns planer på att sälja ut delar av KKB:s fastighetsbestånd, har Hyresgästföreningen startat en namninsamling. På bara ett dygn hade den fått över 250 underskrifter.

Av
John Nordh

Som Lokaltidningen tidigare har berättat är Hyresgästföreningen en av kritikerna mot planerna på att sälja ut cirka 15 procent av KKB:s fastighetsbestånd – motsvarande 350 till 400 lägenheter.

Mest kritisk är man mot att kommunen ska använda pengar från hyresgästerna för att finansiera idrottsanläggningar. Hyresgästföreningen anser att det blir en dubbelbeskattning eftersom det är pengar som hyresgästerna redan har betalat via sin hyra.

Under tisdagen (den 21 maj) startade föreningen därför en namninsamling i syfte att försöka stoppa försäljningen. Den kommer vara öppen fram till den 9 juni, dagen innan frågan ska upp i kommunfullmäktige. På bara ett dygn hade över 250 namn kommit in på listan och i skrivande stund är siffran uppe i 262 stycken.

Under tisdagen meddelade Sverigedemokraterna att partiet ställer sig bakom försäljningen. Därmed kommer beslutet få majoritet.

Publicerad 22 May 2019 09:25