Sverigedemokraterna i Kävlinge väljer att stå bakom Alliansens förslag att sälja ut delar av KKB:s fastighetsbestånd. Därmed får förslaget majoritet.

Sverigedemokraterna i Kävlinge väljer att stå bakom Alliansens förslag att sälja ut delar av KKB:s fastighetsbestånd. Därmed får förslaget majoritet. Arkivfoto: John Nordh

SD ställer sig bakom försäljning av KKB – beslutet får majoritet

"Ett av de största besluten vi har varit med om att ta"

KÄVLINGE.

Sverigedemokraterna har nu bestämt sig i frågan om att sälja ut delar av KKB:s fastighetsbestånd. Partiet väljer att rösta ja till förslaget som därmed får majoritet.

Av
John Nordh

Efter diskussioner inom partiet har nu Sverigedemokraterna i Kävlinge bestämt sig för att stå bakom Alliansens förslag att sälja ut 15 procent av KKB:s fastighetsbestånd, motsvarande 350 till 400 lägenheter.

Enligt Alliansens förslag ska KKB ställa krav på köparen att investera i ytterligare byggnation och även att göra investeringar i köpt bestånd. Det var en viktig faktor som fick Sverigedemokraterna att ställa sig bakom beslutet.

– Vi tror att det kan få fart på byggandet i kommunen. KKB kan inte dra runt allting helt själv, det blir lättare med fler aktörer, säger Henrik Ekberg, gruppledare för Sverigedemokraterna i Kävlinge och fortsätter:

– Vi tycker att de kraven som man ställer från kommunens sida känns bra så vi väljer att ha tillit till att de följs.

Många hyresgäster är oroliga för att beslutet ska leda till höjda hyror. Henrik Ekberg har förståelse för oron och beskriver det hela som ett tufft beslut att ta. Men efter att ha diskuterat beslutets för- och nackdelar är partigruppen helt enig, berättar han.

– Detta är ett av de största besluten vi har varit med om att ta. En av de stora anledningarna till att vi tycker det är ett bra förslag är att det kommer generera nya jobb i kommunen eftersom den nya aktören kommer behöva anställa folk, säger Henrik Ekberg.

Vilka är nackdelarna anser ni?

– Det är just den oron som finns. Men samtidigt så tycker jag att vi får vänta och se tills detta är helt färdigt. Vi tror att detta kommer att gynna både kommunen och kommuninvånarna på lång sikt.

Ärendet kommer att tas upp i kommunstyrelsen idag onsdag och sedan beslutas om i kommunfullmäktige den 10 juni.

Publicerad 22 May 2019 11:01