Lekplatsen kommer bland annat få en ny ruschkana. Bilden är tagen på en annan plats.

Lekplatsen kommer bland annat få en ny ruschkana. Bilden är tagen på en annan plats. Foto: Adobe Stock

Nu ska lekplatsen vid Lyckorna rustas upp

Vägföreningen startar insamling

LÖDDEKÖPINGE.

Lekplatsen vid Lyckorna i Löddeköpinge är gammal och sliten. Nu tar vägföreningen Lyckehusen ett krafttag och har startat en pengainsamling för att kunna byta ut så många lekredskap som möjligt.

Av
John Nordh

Flera redskap är redan beställda. Inom kort kommer lekplatsen få en ny rutschkana, ett lekhus, en ny gungställning och tre gungdjur. Dessutom ska sandlådan byggas om och bli större.

Vägföreningen vill fortsätta utveckla lekplatsen ytterligare och har nu startat en pengainsamling genom Swish. Målet är att få ihop nog med pengar för att kunna bekosta en lekställning. Initiativet kommer från Andrea Persson och Mia Eskilsson som bor i området.

– Det är redan många som har bidragit och skrivit till oss att detta är ett bra initiativ, säger Andrea Persson och fortsätter:

– Lekplatsen vid Lyckorna är den enda på denna sidan av E6:an men stora delar är trasiga så de kommer vi plocka bort. Men det som är i bra skicka kommer vi så klart behålla. Det är väldigt många nyinflyttade i området och det blir fler och fler barn men så som lekplatsen är idag så är den inte så rolig.

Den nya lekplatsen kommer, precis som idag, att kunna användas av alla. Inte bara av vägföreningens medlemmar.

– Vi vill skapa en fin mötesplats som inte bara barn kan glädjas av. Även vuxna behöver någonstans att träffas, säger Andrea Persson.

När de beställda lekredskapen anländer planerar vägföreningen att bjuda in till en installationsdag. Planen är att de nya redskapen ska vara klara för användning innan semestrarna sätter igång på allvar.

– På installationsdagen har alla möjlighet att komma hit och hjälpa till och träffa nya människor, säger Andrea Persson.

Publicerad 07 June 2019 00:00