Kosovare Asllani gjorde Sveriges första mål i VM när laget vann mot Chile med 2-0.

Kosovare Asllani gjorde Sveriges första mål i VM när laget vann mot Chile med 2-0. Foto: Ritzau Scanpix/Stephane Mahe

Fotbollsfest i parken – arrangören hoppas på en lång turnering för Sverige

"Tips är packa med en picknick"

KÄVLINGE.

VM i fotboll är i full gång och nu bjuder Kävlinge-Furulund samverkan in till fotbollsfest i Folkets park i Kävlinge. Första matchen som visas blir den mot USA den 20 juni och sedan fortsätter festen så länge Sverige är kvar i turneringen.

Av
John Nordh

Matchen den 20 juni börjar klockan 21 och visas på storbildskärm inne i tältet.

– Ett tips är att packa med en picknick och samlas en stund innan matchen. Det kommer inte vara någon servering på plats, säger Tomas Persson på Kävlinge-Furulund samverkan som arrangerar visningen på uppdrag av Kävlinge kommun i samarbete med Folkets park och det lokala företaget RP Nöjesproduktion.

Han hoppas att matchen den 20 juni inte blir Sveriges sista. Så länge Sverige håller sig kvar i VM-turneringen kommer nämligen lagets matcher att visas i parken.

Förra året, då herrarnas VM spelades, visades Sveriges sista match då laget förlorade mot England i kvartsfinalen. Intresset var stort och nu hoppas Tomas Persson att damernas matcher kommer att locka lika mycket folk till parken.

– Vi hoppas att Kävlingeborna ställer upp när det händer något trevligt, säger han.

Sveriges första match i turneringen vann man mot Chile med 2-0. Den andra gruppspelsmatchen spelas söndagen den 16 juni klockan 15. Då står Thailand för motståndet. Denna matchen visas alltså inte i Folkets park.

Åttondelsfinalerna spelas mellan den 22 och den 25 juni, kvartsfinalerna mellan den 27 och den 29 juni och semifinalerna mellan den 2 och 3 juli. Finalen spelas den 7 juli klockan 17. Om Sverige är med och kämpar om guldet då återstår att se.

Publicerad 12 June 2019 09:24