Det första symboliska spadtaget togs av Anders Larsson, Lyckos VD, Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande och Jörgen Dahlström, produktionschef Allbygg i Höganäs.

Det första symboliska spadtaget togs av Anders Larsson, Lyckos VD, Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande och Jörgen Dahlström, produktionschef Allbygg i Höganäs. Foto/press: Billy Berg

Byggboomen fortsätter – 23 nya radhus på gång

Inflyttningsklara om ett år

KÄVLINGE.

Ytterligare ett bygge har nu satt igång i Stationsstaden. Denna gång handlar det om 23 nya radhus som ska stå klara för inflyttning nästa år.

Av
John Nordh

Det råder byggboom i Stationsstaden. Så sent som i början av maj satte Midroc igång med sitt bygge av 64 bostadsrätter i området.

Nu har ytterligare ett bygge satt igång. Lyckos, dotterbolag till Midroc, ska bygga 23 nya radhus i den nya stadsdelen som ska vara inflyttningsklara om ett år. De flesta bostäderna är redan sålda, endast ett hus återstår.

– Med utbyggnaden av Stationsstaden tar vi ett steg vidare mot målet att bli Skånes bästa boendekommun. Jag har varit med under hela utvecklingsarbetet av Stationsstaden så det är en förmån för mig att få se stadsdelen förverkligas. Det är samtidigt kul att Lyckos, som är en relativt ny bostadsutvecklare, bygger sin första radhus just i Kävlinge, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Lyckos planerar även för ytterligare en etapp av Stationsstaden som ska innehålla 15 nya radhus. När säljstarten ska ske är ännu inte fastställt, men beräknas att ske under tredje kvartalet 2020.

Det gamla Scanområdet kommer fortsätta att utvecklas under flera år framåt. När Stationsstaden är klar kommer den att ha cirka 1 300 bostäder och många kommersiella verksamheter.

Dessutom ska ett nytt medborgarhus med bibliotek, kommunhus och aktivitetshus börja byggas under hösten. Ett nytt badhus ska också anläggas där Hejdes bygghandel finns idag. Hösten 2022 beräknas de första badgästerna kunna ta ett dopp.

Publicerad 13 June 2019 00:05