Tomas Persson på Handelsplats Center Syd hoppas att många ska komma till oktoberfesten i Lödde.

Tomas Persson på Handelsplats Center Syd hoppas att många ska komma till oktoberfesten i Lödde. Arkivfoto: Martin Hansson/Adobe Stock

Efter succén med ölfestivalen – Lödde får oktoberfest

"Kan anpassa tältets storlek efter hur mycket folk som kommer"

LÖDDEKÖPINGE.

Ett stort tält där det serveras mat och öl till tonerna av umpa umpa-musik. Så ser planen ut för den oktoberfest som arrangeras i Löddeköpinge sista helgen i september.

Av
John Nordh

Mat- och ölfestivalen som arrangerades i Kävlinge i samband med vårmarknaden blev inte bara en succé. Den verkar också ha gett ringar på vattnet. Nu ska nämligen Handelsplats Center Syd arrangera ett liknande evenemang i Löddeköpinge.

Inför den sista helgen i september smäller de upp ett stort tält på parkeringen vid Sportcenter Syd. Där inne spelar det lokala bandet Old Time High, samma band som spelade i öltältet i Kävlinge. Lucy's diner och Robokocken serverar mat och för ölen står Remmarlövs gårdsbryggeri.

– De har ett brett sortiment av öl och vi är glada över att de kommer, säger Tomas Persson, handelsplatsutvecklare på Handelsplats Center Syd.

Det var efter mat- och ölfestivalen i Kävlinge som han fick frågan om "varför det aldrig händer något liknande i de västra delarna av kommunen".

– Då tar vi tag i det svarade jag, berättar Tomas Persson.

Skillnaden mot mat- och ölfestivalen blir att man måste köpa biljett för att kunna ta del av festligheterna i tältet under lördagen. Men eftersom tältet är klart redan under torsdagen så öppnas det upp även under fredagen för en afterwork.

– Då är det bara att komma ner och käka grillat och dricka öl, det krävs inga biljetter till AW:n, säger Tomas Persson.

Vad tror du om intresset för allt det här?

– Vi har sagt att vi måste sälja minst 300 biljetter för att kunna göra det och det lär vi göra. Vi hoppas på runt 500 och blir det 1 000 så blir det en succé. Vi kan anpassa tältets storlek efter hur mycket folk som kommer.

Oktoberfesten arrangeras med stöd av flera av företagen på Handelplats Center Syd och Kävlinge kommun. Tanken är att det ska bli återkommande evenemang.

Publicerad 23 August 2019 00:00