Bengtsons ost har nu utsatts två gånger för samma typ av stöld.

Bengtsons ost har nu utsatts två gånger för samma typ av stöld. Foto. Skärmdump Instagram

Värdefull ost stals mitt framför näsan på personalen: "Förstår inte att man vågar"

Samma butik drabbad dubbelt upp

LÖDDEKÖPINGE. Två gånger den senaste månaden har en minst sagt fräck osttjuv slagit till mot Bengtsons Ost på Center Syd. Mitt framför ögonen på personalen har tjuven vid båda tillfällena sträckt sig in i kylen och norpat ett helt hjul av den värdefulla karamellosten. "Jag förstår ärligt talat inte hur man vågar", säger ägaren Ludvig Taninger.

På butikens övervakningsfilm ser man hur två personer rör sig kring butiken på Center Syd. En står och studerar butiksbiträdet, medan den andra rekar kylarna.

– Sen ser det ut som att den ena mannen ger något slags klartecken, varpå den andra sträcker sig in i kylen och tar ett osthjul som han sedan bär med sig ut från centret, berättar Ludvig Taninger som äger Bengtsons Ost.

Det är andra gången på mindre än en månad som butiken utsätts för samma typ av stöld.

– Båda gångerna har tjuvarna fastnat på film och jag kan nästan helt säkert säga att åtminstone en av dem är samma man, säger Ludvig Taninger.

Bytet vid båda tillfällena har varit den dyrbara karamellosten.

Bytet vid båda tillfällena har varit den dyrbara karamellosten. Foto: Bengtsons ost

Tjuvarnas byte har även varit detsamma. Vid båda tillfällena är det ett hjul av Bengtsons karamellost som stulits.

– Det är en riktigt fin ost som kostar drygt 500 kronor kilot och varje hjul väger drygt tolv kilo, berättar Ludvig Taninger, som är förvånad över fräckheten i stölderna.

För att skydda sig mot stölder har Ludvig Taninger satt upp kameror på flera ställen i butiken, men det tycktes inte hindra tjuven denna gång.

– Jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande. Vi har blivit av med varor tidigare, men aldrig under öppningstid och aldrig att man tagit ett helt hjul som man sedan marscherat ut med i famnen. Jag förstår faktiskt inte hur man vågar, säger han.

Båda stölderna är nu polisanmälda.

Publicerad 04 September 2019 10:53