Sam Andersson är Dagstorp-Lilla Harrie skytteförenings stora stjkärna just nu. Foto: Simon Lundh

Sam Andersson är Dagstorp-Lilla Harrie skytteförenings stora stjkärna just nu. Foto: Simon Lundh

Sida vid sida, tillsammans hjälptes de åt

Sam Andersson är Dagstorp-Lilla Harrie skytteförenings stora namn för tillfället

Av
Simon Lundh

SKYTTE. För fem år sedan slogs två anrika klubbar ihop och bildade Dagstorp-Lilla Harrie skytteförening. I år hade klubben sitt första Öppet Hus för att locka fler ungdomar till skyttesporten.

Strax utanför Dösjebro, på vägen mot Trää och Dagstorp, förbi dansbanan, ligger en liten klubbstuga och två skjutbanor. Där håller en förening till vars anor går tillbaka mer än ett sekel, Dagstorp-Lilla Harrie skytteförening.
– Dagstorp SKF bildades år 1900 och Lilla Harrie SKF bildades år 1940. Sedan 1980 har vi funnits sida vid sida på samma anläggning så för fem år sedan beslutade vi oss för att slå oss samman, berättar ordföranden Hans Nilsson.

Anledningen var, enligt honom, för att bättre kunna möta framtida krav.
– Vissa sporter går ner och det är svårt att hitta ideella krafter. På det här sättet fick vi en bättre styrka så det var en fördel för alla.

Öppet hus
Föreningen är aktiv under sommarhalvåret. Här skjuter man med Mauser- och korthållsgevär medan systerföreningen, Kävlinge sportskytteklubb, sysselsätter många av klubbens medlemmar med luftgevärsskytte under vinterhalvåret. Framförallt ungdomarna.
– Många är med i båda föreningarna och vi delar på de elektroniska tavlor som vi köpte in för ett år sedan, så att de används året runt. Det är tavlor som gör att skytten direkt kan få se hur han har skjutit. Man behöver inte vänta på resultatet vilket gör det mer intressant för både skytten och publik.

För att locka fler ungdomar till klubben anordnades det i våras för första gången Öppet Hus.
– Vi ville göra något för att officiellt inviga våra tavlor och det var positivt. Det var några ungdomar som blev intresserade men vi har plats för fler så vi får kanske ha Öppet Hus fler gånger.

Dagstorp-Lilla Harrie skytteförening har haft en del framgångar genom åren. Den för tillfället klarast lysande stjärnan heter Sam Andersson, som bland annat var med på VM i München ifjol.
– Han är den som håller sig på internationell nivå, men vi har ett antal andra duktiga skyttar också, bland annat Fredrik Löfvander.

Publicerad 30 June 2011 00:00