Sam Andersson är Sverigeetta och innehar det svenska rekordet på 60 ligg. Foto: Andreas Holm

Sam Andersson är Sverigeetta och innehar det svenska rekordet på 60 ligg. Foto: Andreas Holm

Siktar mot skytte-EM

SKYTTE. Han sköt nyligen nytt svenskt rekord och ligger etta på Sverigerankingen. För Sam Andersson gäller nu bara en sak. Att nå sommarens skytte-EM i Kroatien.

– Det känns som jag kommer blir uttagen, men det blir inte klart förrän om ett par veckor, säger Sam Andersson.
Han tävlar för Dagstorp Lilla Harrie skytteförening och är bäst i Sverige i grenen 60 skott liggande. I tyska Hannover blev det nyligen nytt svenskt rekord på 60 ligg med poängen 625,7.

Över förväntan

– Årets säsong har börjat över förväntan. Jag köpte ett nytt gevär och det brukar ta tid att skjuta in. Det blir oftast stora förändringar men jag har inte märkt av det, konstaterar Sam.
Han har tillhört den svenska skyttetoppen ett tag och har i år valt att satsa mer på sporten. Det är inget man tjänar mycket pengar på menar Sam, men det är något han hoppas kan ändras om det blir ett lyckat mästerskap i år.

Kan träna mer

Hofterupsskytten har valt att dra ner på tempot på sina studier och pluggar idag avancerad webbprogrammering på halvtidsdistans.
– Då kan jag träna mer. Nu har jag bra förutsättningar för att utvecklas.
2011 debuterade han i världscupen, i fjor blev det tre SM-titlar och närmast väntar en tävling i München 26-27 maj.
– Det kommer att bli min fjärde världscuptävling och klart man siktar på en topplacering.Så har det gått...

Ett urval från vårens tävlingar. ISCH Hannover, 7:a med svenskt rekord (625,7 poäng) utomhus. Lind Internationel Herning, 2:a i både 60 ligg (626) och 3x40 (1156) inomhus. Eskilstuna Open, 3:a 60 ligg (623,4) och 4:a i 3x40 (1155) inomhus.

Publicerad 10 May 2013 10:00