Stenson startar tävling för juniorer på Barsebäck

"Kan jag vara en liten hjälp på vägen betyder det mycket för mig personligen"

Av
Gustav Persson

GOLF. Henrik Stenson och Fanny Sunesson starta en ny juniortävling på Barsebäck. Den 8-9 juli avgörs den första upplagan av Stenson Sunesson Junior Challenge.
Henrik Stenson är en av världens bästa golfare och vann förra året som förste svenske man en major. Samtidigt glömmer inte världsstjärnan sitt förflutna och efter British Open-segern firade han på hemmabanan Barsebäck.
Under torsdagen meddelade Stenson att han tillsammans med Fanny Sunesson, som gått caddie åt stjärnan, att de kommer att arrangera en stor juniortävling på klubben till sommaren.
– En gång i tiden började jag som juniorspelare på olika klubbar i Sverige. När jag nu genom mina framgångar skapat möjligheter att ge tillbaka känns det väldigt naturligt. Det ska bli kul att få dela med mig av mina erfarenheter, men också se hur duktiga spelarna är. Jag hoppas att mina framgångar inspirerar andra att vilja träna hårdare och bli ännu bättre för att uppnå sina drömmar precis som jag. Kan jag vara en liten hjälp på vägen betyder det mycket för mig personligen, säger Stenson i ett pressmeddelande.
Tävlingen kommer att spelas den 8-9 juli och både Stenson och Sunesson kommer att vara på plats under dagarna. Det kommer att vara en 54-hålstävling där killarna och tjejerna delas upp i två åldersgrupper. Segrarna i de fyra klasserna kvalar in till finalspel i Nick Faldos och Ernie Els internationella juniortävling Friendship Cup.
– Juniorerna är golfens framtid och vi vill hjälpa dem att utvecklas men framför allt ha kul med sin golf. Det är inspirerande att kunna dela mina och våra erfarenheter till spelarna och skulle vara härligt att få vara med och se nästa Sörenstam eller Stenson växa fram. Det känns extra roligt att göra det här tillsammans med Henrik och vi är väldigt taggade inför den här tävlingen som vi hoppas kan tillföra något extra, säger Sunesson.

Publicerad 16 March 2017 15:13

Lokaltidningen Kävlinge Nyas nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag