Årets andra majortävling närmar sig för Henrik Stensson.
Årets andra majortävling närmar sig för Henrik Stensson.
PETTER ARVIDSON/Bildbyrån
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Stenson inför US Open – svåraste majortävlingen

"Spelas oftast på golfbanor som är precis på gränsen till spelbara"


GOLF. Henrik Stenson jagar sin andra major. På torsdag drar US Open igång på tuffa Erin Hilss.

– US Open spelas oftast på golfbanor som är precis på gränsen till spelbara, ibland till och med över gränsen, sa stjärnan på dagens presskonferens enligt Svensk Golf.

Förra sommaren vann Henrik Stenson som förste manliga golfare en major. När det nu är dags får årets andra majortävling US Open är den svenske stjärnan så klart sugen på att vinna ännu en titel.

Men det kommer bli kämpigt. Stenson kommer från en tuff vår och var dessutom hemma och spelade Nordea Masters för drygt en vecka sedan, något han tidigare sagt egentligen inte är en optimal uppladdning. Dessutom spelas årets US Open på Erin Hills i Wisconsin.

– Golf under US Open har alltid varit svårare än under The Open eller de andra majortävlingarna. Vi vet att Augusta har sina utmaningar, att The Open har sitt väder. Men US Open spelas oftast på golfbanor som är precis på gränsen till spelbara, ibland till och med över gränsen, sa Stenson under dagens presskonferens enligt Svensk Golf.

Banan beskrivs som oerhört utmanande och framför allt har förhandssnacket handlat om den höga och tjocka ruffen.

– Men när man faktiskt är där ute, är de ganska breda och generösa. Däremot gillar USGA att göra det lite svårare, och om man missar fairway kommer du inse att det inte är rätt plats att befinna sig på.

US Open börjar på torsdag.  


Publicerad: 13. juni 2017 14:27
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kävlinge Nya

Startsidan just nu