Annons

Team Sportia – ett nav för cyklar

Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Det är snyggt och prydligt; väl uppmärkt och överskådligt och det märks att man tar sin uppgift på allvar. Sommaren står på för fullt och för många av oss betyder det cykeltider. Dags att börja cykla till jobbet. Dags för de sköna kvällsrundorna - själv eller i sällskap. Det är dags att köpa cykel och för den som står i begrepp att skaffa nytt eller komplettera finns det en självklar plats att gå till – eller närmare bestämt tre.

Team Sportia Jägersro, Team Sportia Nova Lund och alldeles purfärska butiken på Center Syd i Löddeköpinge säljer tillsammans bortåt 6 000 cyklar om året och till det har man såklart ett rejält sortiment med skor, kläder och övrig sport i sortimentet.

Jesper Andersson har en lång och gedigen bakgrund i sportbranschen och tillsammans med syster Johanna äger och driver han idag de tre butikerna där Jägersro med sina 1 500 kvadrat är näst yngst med bara ett år på nacken.

- Vår vision är att vara störst och marknadsledande på cyklar. Vi har cykelbutik i Lund, cykelbutik i Malmö och sedan en månad tillbaka har vi även cykelbutik i Löddeköpinge. Visst är vi en sportbutik – men med stor betoning på cyklar och vi känner oss väldigt bekväma i den position vi har idag. Vi har fått ett stort förtroende att förvalta och det gör vi så bra vi bara kan. Faktum är att vår butik på Nova Lund som har en cykelavdelning på runt 300 kvadrat är den butik som säljer flest cyklar i Skåne. Ganska precis 2 500 om året säger Jesper Andersson.


Cyklar åt alla

Team Sportia är i framkant i trenderna och såvitt man vet är man ensam i landet om den läckra provcyklingsbanan inne i cykelbutiken på Jägersro. Den är flitigt använd och en uppskattad tillgång av alla när det ska provas cykel. I butiken har man i stort sett allt när det gäller cyklar. Kanske inte den mest exklusiva hundratusenkronors-racern men i övrigt är nog det mesta på plats: tävlingscyklar, MTB/mountainbikes, pendlingscyklar, retrocyklar, funktionscyklar, specialcyklar, cruisers och vad som kan tänkas efterfrågas – det är herrcykel, damcykel, ungdoms- och barncykel. För den som vill köpa elcykel i Lund eller elcykel i Malmö finns det ett rejält sortiment hos såväl Löddebutiken som på Nova Lund och i Jägersrobutiken.

- Vi tycker nästan att det ska kännas att man inte riktigt har gjort sin läxa om man inte tar sig till oss när det är dags att köpa cykel. Söker man cykel i Malmö eller cykel i Lund så ska vi vara en självklar destination och när man letar priser på nätet så ska man veta att vi har samma priser i butiken. Vi kan se att många handlar i butik och det är glädjande. Man förbereder sig på nätet och gafflar in vad man är intresserad av, sedan tar man med sig den informationen in i till oss, säger Linus Clason som är butikschef på Team Sportia Jägersro.

 


Tillbehör och säkerhet

Förutom ett heltäckande sortiment av herrcyklar, damcyklar och barncyklar erbjuder man i varje butik ett omfattande utbud av cykeltillbehör: cykelkläder, cykelskor, cykelhjälmar, cykelpumpar, sadlar, reparationsutrustning och annat som kan tänkas behövas för cykellivet. Att cykla säkert är något man sätter högt så självklart är man också återförsäljare av Hövding – den självuppblåsande krockkudden för cyklisten.

 


Reparation på plats

I alla tre butikerna erbjuder man reparation av cyklar. Oavsett om man handlat sin cykel hos Team Sportia eller man bara behöver service och reparation rent generellt så är man välkommen.

- Sedan lämnar vi ju alltid ett års fri service på cyklar som köps hos oss så det blir ganska självklart att man ses igen. Dels vill vi gärna kika på cykeln efter tre månader och se över den och sedan vill vi såklart serva inom intervallet. Säkerheten är viktig för oss och vi vill att alla våra kunder ska cykla säkert i trafiken, säger Jesper Andersson.


Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av Lokaltidningen och behöver inte nödvändigtvis representera Lokaltidningens åsikter.
Startsidan just nu