Zwing it får fortsätta dansa i Folkets hus ett tag till. Bilden är tagen från ett uppträdande på Nöjesteatern. foto: Gustaf Johansson
Zwing it får fortsätta dansa i Folkets hus ett tag till. Bilden är tagen från ett uppträdande på Nöjesteatern. foto: Gustaf Johansson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Zwing its arbete gav frukt – beslut om Folkets park skjuts på framtiden


LÖDDEKÖPINGE. Dansföreningen Zwing it får stanna kvar i Folkets hus tillsvidare. På kommunstyrelsens sammanträde igår beslutade politikerna att skjuta fram beslutet om att sälja marken, där huset ligger, till efter sommaren.

I flera år har Kävlinge kommun planerat att sälja marken där Folkets park och Folkets hus ligger för att möjliggöra att nya bostäder byggs i området.

Zwing it har bedrivit verksamhet i Folkets hus sedan 1993. I mitten av februari fick föreningen veta att politikerna i kommunstyrelsen planerade att rösta igenom ett markanvisningsförslag för platsen. Någon som skulle innebära att Zwing it inte skulle kunna vara kvar i sin nuvarande lokal efter 2018.

Enligt föreningens styrelse hade de fått veta av kommunen att de inte kunde förvänta sig motsvarande förutsättningar efter en eventuell flytt.

Zwing it agerade snabbt och bjöd in allmänheten och politiker till ett möte i Folkets hus för att framföra sina synpunkter. Enligt Alexandra Laufer, verksamhetsansvarig för Zwing it, kom cirka 120 personer till mötet.

– Vi jobbar för att kunna vara kvar i kommunen och finns det inget alternativ som är likvärdigt till Folkets hus så tänker vi jobba för att få vara kvar här, sa hon till Lokaltidningen några dagar innan kommunstyrelsens sammanträde ägde rum.

Nu har Zwing it:s arbete gett frukt. Enligt Alexandra Laufer blev föreningen, några dagar innan sammanträdet, lovad att beslutet skulle skjutas på framtiden och nu är det ett faktum. Markanvisningsförslaget kommer att behandlas först efter sommaren istället.

Nu ska bildningsförvaltningen och Zwing it starta en grupp där en ny framtida lokal för föreningen ska diskuteras. Planer finns på att Zwing it ska kunna flytta in i nya lokaler på Tolvåkersområdet.

– De ska få lokaler som passar deras behov, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande.

För Zwing it är detta ett steg i rätt riktning, berättar Alexandra Laufer.

– Det känns tryggt för oss att markanvisningen har skjutits upp. Nu hoppas vi kunna delta i diskussionerna på ett helt annat sätt, säger hon.

Alexandra Laufer. Foto: Thomas Niklasson
Alexandra Laufer. Foto: Thomas Niklasson

Publicerad: 16. mars 2017 11:50
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Kävlinge Nya

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa