Olof Samuelsson ?är Kävlinges egen Skavlan. Den 26 maj är det dags för vårens sista soffhäng på Lilla Kulturhuset Mejerigränden klockan 19. ?Foto: Anja Degerholm

Olof Samuelsson ?är Kävlinges egen Skavlan. Den 26 maj är det dags för vårens sista soffhäng på Lilla Kulturhuset Mejerigränden klockan 19. ?Foto: Anja Degerholm

"Soffan" nöts även i höst

Olof Samuelsson och MIK fortsätter med sin populära talkshow

KÄVLINGE. ?Bert Karlsson har haft sin egen pratshow. David Hasselhoff och Fredrik Virtanen likaså. Under våren har Kävlinge fått sin egen talkshow och rollen som värd har axlats av Olof Samuelsson.
– Varje ort borde ha sin egen lokala talkshow, säger Olof Samuelsson, ordförande i Musikföreningen i Kävlinge (MIK) som nyligen tilldelades kommunens kulturmiljöpris.
Han fick idén att komplettera musikunderhållningen i de återkommande MIK-kaféerna med lite snack med intressanta gäster.
Sagt och gjort. Olof åkte till Erikshjälpen och köpte en soffa för några hundralappar. Under våren har det varit totalt fyra evenemang med olika gäster, bland andra Lotta Jonson från Vikigatider, Mathias Ribbnäs från Korsbackaskolan och Rosa Rydberg.
Hur skulle du beskriva din stil att leda talkshowen?
– Min ambition är att göra det lättsamt och roligt. Även om vi pratar om allvarliga saker så försöker jag att hitta något roligt i det, utan att göra narr av det såklart.
Att befinna sig i rampljuset och samtidigt vara rolig var ingen självklar roll för Olof. Han säger att han var ganska blyg som ung.
– Jag har varit med och gjort spex både i scouterna och på jobbet. Och när någon fyller år brukar jag skriva skojiga låttexter. Men jag har nog oftast hållt mig i bakgrunden.
– Det känns rätt tryggt ändå att leda ”Soffan” eftersom jag har gäster som pratar.
Talkshowkvällarna har varit populära och det innebär att det blir sittningar även i höst.
– Vi har pratat om att filma och klippa ihop godbitarna efteråt för dem som missar det live. Att filma vissa inslag på andra platser och visa dem i efterhand är ett annat förslag. Till exempel i kommunhuset eller idrottshallen.
Har du någon dröm­gäst?
Edward Snowden, men det blir nog lite svårt. Annars tycker jag att det är kul med personer som har en lokal anknytning. Laila Bagge har ju bott i Kävlinge, henne hade jag gärna haft på besök. Liksom Guillermo Molins.
Tisdagen den 26 maj klockan 19 blir det säsongsavslutning på Lilla Kulturhuset Mejerigränden med musikern och Youtube-kändisen Kiki Nilsenius och Högs egen dockteatermästare Staffan Björklund. En hemlig gäst kommer också på besök. Musikunderhållning av Fourtunes och Organ Donators.

Personligt

Namn: ?Olof Samuelsson.
Bor: ?Kävlinge.
Gör: ?Jobbar som skolkurator på studenthälsan på Malmö högskola.
Familj: ?Fru och två barn.
Favorittalkshow: ?”Ingen speciell, men jag gillar både Annika Lantz och Filippa Bark. Och Kurt Olsson!”
Det här visste du inte om Olof: ?”Att jag har stått på samma scen som kungen och E-type. Det var på ett scoutläger där jag hade skrivit scoutlåten”.
Aktuell: ?Som talkshowvärd för ”Soffan”.

Publicerad 20 May 2015 06:00