När grillsäsongen sätter igång på allvar hoppas René Comstedt vara igång med sitt företag. Kilten har han redan införskaffat sig.

När grillsäsongen sätter igång på allvar hoppas René Comstedt vara igång med sitt företag. Kilten har han redan införskaffat sig. Foto: John Nordh

Renés företagsidé – kilt och helgrillad gris

"Förhoppningsvis kommer den få mig att sticka ut"

LÖDDEKÖPINGE.

Grillning och matlagning har varit René Comstedts stora intresse i många år. Nu har han omvandlat hobbyn till ett företag med ett minst sagt annorlunda koncept.

Av
John Nord

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

Renés idé är enkel. När det nalkas trädgårdsfest åker han hem till kunden och grillar i trädgården. Istället för att lägga tid på matlagning, kan kunden istället fokusera på sina gäster.

Idén som så är inte ny. Men det som gör att René troligtvis kommer sticka ut under grillfesten är hans klädsel.

René Comstedt.

René Comstedt. Foto: John Nordh

Till det stora skägget och den vita skjortan har han nämligen valt att vara klädd i kilt.

– Det är ett annorlunda, roligt och snyggt plagg. Förhoppningsvis kommer den få mig att sticka ut. Tanken är att utveckla klädseln allt eftersom och jag har planer på att köpa en kiltkavaj så att det blir en hel utstyrsel för extra festliga tillfällen som till exempel bröllop eller 60-års kalas, säger René Comstedt.

Just nu ligger företaget i startgroparna och René hoppas kunna vara igång innan grillsäsongen är här på allvar.

"Det är ett annorlunda, roligt och snyggt plagg", säger René. Foto: John Nordh

Hans paradrätt är helgrillad gris. Men även flera andra alternativ står på menyn och när det inte är grillsäsong har han förberett flera rätter som funkar att laga inomhus.

– När det är helgrillad gris som gäller kommer jag vara i trädgården hela dagen och grilla. Det tar ungefär åtta timmar. Efter jag är klar städar jag upp allt. Det kommer vara som om jag aldrig varit där. Tanken är att skapa mer egentid för kunden, säger han.

Till vardags arbetar René som butikschef. Företaget "Beard and kilt" kommer han driva på fritiden till en början.

– Vi vår se om det kan utvecklas längre fram. Jag har fått höra från flera håll att det är en bra idé, säger han.

Publicerad 18 July 2019 06:00