Bilden är en genrebild och har ingenting med uppgifterna i artikeln att göra.

Bilden är en genrebild och har ingenting med uppgifterna i artikeln att göra. Foto: Mostphotos

Färdtjänstleverantör kan inte betala anställdas löner

Rekonstruktion inledd

KÄVLINGE.

Trelleborgs taxi AB, som bland annat utför färdtjänst i Kävlinge kommun, har försatts i företagsrekonstruktion. Enligt Helen Axelsson, inköpsstrateg på Kävlinge kommun, finns det ingen anledning till oro för färdtjänstmottagarna.

Av
Sanna Hjalmarsson John Nordh

Trelleborgs taxi AB, en av fem underleverantörer till Taxi Trelleborg och som utför färdtjänst, skolskjuts och matleveranser i Kävlinge kommun, samt taxitransporter i Trelleborg, genomgår just nu en företagskonstruktion. Detta skriver Trelleborgs Allehanda.

Enligt rekonstruktionsansökan köpte företaget flera begagnade bilar efter att ha vunnit upphandlingen hos Kävlinge kommun förra året. Det ska ha varit en mindre lyckad investering och enligt ansökan drogs bolaget dessutom med förberedande kostnader för uppdraget under en längre tid än planerat. Utan intäkter som kunde täcka kostnaderna började företaget hamna efter med sina betalningar vilket har lett till en likviditetsbrist.

Trelleborgs taxi AB har cirka 15 anställda och enligt uppgift till tidningen har de inte fått ut sin senaste lön. Rekonstruktören har dock beslutat att de ska få statlig lönegaranti under rekonstruktionen.

För färdtjänstmottagare i Kävlinge innebär rekonstruktionen inga större förändringar.

– Som mottagare ska man inte ens behöva se loggan på bilen. Tjänsten ska bara fungera, vilket vi anser att den gjort och gör. Det finns ingen anledning att känna oro, säger Helen Axelsson, inköpsstrateg på Kävlinge kommun.

Då rekonstruktionen hittills inte inneburit några olägenheter för kommunens invånare väljer man att inte agera för tillfället.

– Vi kan inte göra så mycket just nu, men vi följer utvecklingen och skulle det gå helt åt pipsvängen får vi ta till andra åtgärder, säger Helen Axelsson.

Publicerad 03 December 2019 14:32