Det familjen får in på försäljningen kommer gå till julgåvor till bättre behövande.

Det familjen får in på försäljningen kommer gå till julgåvor till bättre behövande. Foto: Privat

Familjens fina gest: "Vill att andra ska få en lika fin jul som vi"

Gör och säljer tvålar för att kunna skänka julklappar

DÖSJEBRO. Det är bråda dagar för Isabelle, 9, och Viktor 6. Hemma i köket tillverkas tvålar på löpande band som de säljer för att få ihop pengar till julklappar att ge till barn som inte har det så väl ställt.

Att pyssla är en given hobby hemma hos familjen Jacobsson. Det klipps och klistras om vartannat. På senare tid har det dock varit ett alldeles särskilt väldoftande pyssel som stått i fokus.

– Först tar man massan och lägger den i kastrullen, sedan tar man glitter och färg och så någon doft. Jag gillar lavendel bäst och så fjärlisformen, berättar 6-åriga Viktor om tvåltillverkningen som är i full gång hemma i köket under överinseende av mamma Theresia.

För pengarna familjen får in på sin försäljning kommer de köpa in julklappar att skänka till familjer med begränsade materiella resurser.

För pengarna familjen får in på sin försäljning kommer de köpa in julklappar att skänka till familjer med begränsade materiella resurser. Foto. Privat

– Tanken är att vi ska ha en julmarknad, så just nu gör vi många tvålar, säger storasyster Isabelle, som också gillar fjärilarna men som är mest förtjust i rosorna.

– De är fina, särskilt med glitter på, sånt glitter som är bra för huden. Det är kul att vi gör det här tillsammans, säger hon.

Från början tillverkade familjen mest tvål för eget bruk och en och annan julklapp åt släkten, men på sistone har produktionen vuxit.

– Det var då vi fick idén att vi kunde sälja dem, berättar mamma Therese.

Pengarna som kommer in via försäljningen kommer gå till att köpa julklappar till familjer med bristande materiella resurser.

– Vi vill att andra ska få en lika fin jul som vi. Tidigare år har vi skänkt lite presenter via julhjälpen i Kävlinge, men då det inte blir av i år tänker vi oss att våra gåvor skänks via Lions, berättar mamma Theresia.

Idag finns familjens glycerintvålar att köpa på bland annat Fantasia i Kävlinge, Ztyle på Center Syd och på Barnmorskestationen i Landskrona.

Tvålarna som görs på en bas av glycerin är antiseptiska och bra för att balansera hormonella rubbningar i hunden. De finns i dag i dofterna vildbasilika, mynta, citronmeliss och salvia.

Publicerad 03 December 2019 14:01