Lucia firas på flera platser runt om i kommunen.

Lucia firas på flera platser runt om i kommunen. Foto: Mostphotos

Lucia lyser upp i vintermörkret – här bjuds det på skönsång

Av
John Nordh

KÄVLINGE. Fredagen den 13 december firas lucia på otaliga platser runt om i landet, så även i Kävlinge kommun. Här följer ett axplock av luciatåg som finns att se för den som vill insupa lite god stämning elva nätter före jul.

Korsbackakyrkan: Kävlinge församlings traditionella luciafirande sätter igång klockan 18 i Korsbackakyrkan och pågår i ungefär en timme. Insläpp sker tidigast klockan 17.30.

Löddeköpinge kyrka: Löddebygdens församling bjuder på två luciatåg i Löddeköpinge kyrka. Det första börjar klockan 17.30 och det andra sätter igång klockan 19. I luciatåget deltar ungdomar från församlingens verksamheter under ledning av Torleif Forslund och Lena Schertell Widell.

Kävlinge bibliotek: På biblioteket i Kävlinge blir det luciatåg med barn från Rinnebäcksskolan. Tåget börjar gå klockan 11:15. I samband med skönsången bjuder biblioteket på julfika.

Barsebäcks kyrka: Även på lördag den 14 december bjuds det på luciafirande. Klockan 16 arrangerar Löddebygdens församling ett tåg i Barsebäcks kyrka. Barn- och ungdomskörerna medverkar under ledning av Marie Rosenqvist.

Publicerad 03 December 2019 00:00