Den 20 mars välkomnar Algot Klang publiken till sin soloshow

Den 20 mars välkomnar Algot Klang publiken till sin soloshow "Vilket sammanträffande" på Lunds stadsteater. Foto: John Nordh

Humor och magi när Algot intar Lunds stadsteater: "Blir min största show hittills"

"En dröm att få stå på den scenen"

FURULUND/LUND.

Efter att ha gett flera föreställningar i hemmakommunen Kävlinge tar den unge magikern Algot Klang ett rejält kliv i karriären. I vår ger han en stor soloshow på Lunds stadsteater.

Av
John Nordh

När Furulundsbon Algot Klang var sex år gammal fick han sin första trollerilåda av farmor och farfar. Det blev starten på hans karriär som magiker som nu är inne på sitt elfte år. Under åren har han hunnit med tre soloshower och otaliga gig på företagsevenemang och privata tillställningar.

Med soloshowen "Vilket sammanträffande" tar Algot Klang nu sitt hittills största steg i karriären. Det blir inte bara den första soloshowen han ger utanför Kävlinge kommuns gränser. Det blir också hans största show hittills. Mycket eftersom scenen på Lunds stadsteater tillåter den unge magikern att ta ut svängarna rejält.

– Den är både stor och så har den mycket teknik som jag tänker använda mig av. Ljus, ljud, pyroteknik – allt finns där. Det blir min största show hittills, säger Algot Klang och berättar att showen kretsar kring alla de sammanträffanden som man möter i vardagen.

– Till exempel att man stöter på samma människa tre gånger samma dag. Publiken kommer att känna igen sig i mycket av det som händer på scenen.

Målet är att "Vilket sammanträffande" ska passa en bred publik. Showen innehåller både humor och spänning.

– Humor och stand-up är stort i Lund så det blir en hel del humoristiska moment. Men det blir också mycket spänning. Ett trick som jag planerar att utföra är till exempel ganska farligt, säger Algot Klang utan att vilja avslöja mycket mer än så.

– Jag vill inte förstöra överraskningsmomentet men kan säga att det är ett trick som innebär att man pressar sin kropp till de yttersta gränserna för vad den klarar av.

Soloshow på Lunds stadsteater inför 400 människor. Hur stort är det?

– Det är stort! Det har varit lite av en dröm att få stå på den scenen. Men det är en scen där många kända namn har stått så det är stora skor att fylla.

Hur blev det Lunds stadsteater?

– Dagen efter jag gjorde "Decennium" (Algots förra soloshow i Kävlinge reds.anm.) kände jag att det här vill jag göra igen. Men samtidigt kände jag att jag var klar med Kävlinge för en tid, efter att ha gjort tre shower där. Så då kom stadsteatern upp i tanken och jag tog kontakt med dem. Vi hade ett möte och efter det skrev vi ett avtal. Det var en cool känsla kan jag säga.

I nuläget är en föreställning inbokad – den 20 mars. Det kan bli aktuellt med fler datum. Biljetter finns på algotklang.se eller på ticketmaster.se.

"Vilket sammanträffande" blir Algot Klangs första soloshow utanför Kävlinge kommun. Foto: John Nordh

"Det är en rätt häftig känsla att se sig själv så här", säger Algot Klang. Foto: John Nordh

Publicerad 07 December 2019 00:00