Genrebild.

Genrebild. Arkivfoto: Åsa Meierkord

Nytt e-förslag om fritidsbank: "Smart för både miljön och plånboken"

Andra gången gillt

KÄVLINGE.

Förslaget om att införa en fritidsbank i Kävlinge kommun har redan varit uppe i politiken en gång – och fått avslag. Nu har ett nytt e-förslag kommit in till kommunen.

Av
John Nordh

Fritidsbanker finns redan i många kommuner runt om i landet. Idén är enkel – istället för att slänga barnens urvuxna skridskor, eller annan sportutrustning som inte längre används, kan utrustningen lämnas in till fritidsbanken. Banken i sin tur lånar ut utrustningen gratis till barn och ungdomar.

Nu har ett e-förslag om en fritidsbank kommit in till Kävlinge kommun. "Vi är säkert många som har allt från bandyklubbor till urväxta sportkläder i förråd och på vind i våra hem som kan komma andra till nytta. Återbruk är dessutom smart både för miljön och plånboken", skriver kommuninvånaren som står bakom e-förslaget.

Som Lokaltidningen tidigare har skrivit så har frågan om att införa en fritidsbank i Kävlinge kommun redan varit uppe i politiken gång. Detta efter ett e-förslag från Kävlingebon Sharon Lavie som snabbt nådde 100 underskrifter.

Politikerna valde att säga nej till förslaget med motivering att den lokal och de personalresurser en fritidsbank kräver skulle innebära för stora kostnader. Dessutom ansågs behovet vara för litet.

Publicerad 13 December 2019 00:00