Jenny Nae under loppet i Helsingborg som slutade med SM-guld. Nu ser hon fram emot 2020.

Jenny Nae under loppet i Helsingborg som slutade med SM-guld. Nu ser hon fram emot 2020. Foto: Adam Kjellström

Många framgångar för Jenny under andra året som proffs

SM-guld en av bedrifterna

LÖDDEKÖPINGE.

Jenny Naes andra säsong som triathlon-proffs blev en framgångsrik sådan. Nu har hon både ett SM-guld och ett SM-silver med sig i bagaget inför 2020.

Av
John Nordh

På bara tre säsonger lyckades Jenny Nae från Löddeköpinge ta sig in i triathlon-eliten i Sverige. Förra året var hennes första säsong som proffs.

Nyligen avslutade hon sin andra proffssäsong med ett lopp i Mexiko i vilket hon slutade på en åttonde plats.

– Det var ett fulldistans lopp (3,8 kilometer simning, 18 mil på cykel och 42,2 kilometer löpning reds.anm) i det Centralamerikanska mästerskapet inom Ironman. Det gjorde att det var ovanligt många bra triatleter på startlinjen. Av 22 stycken på damsidan slutade jag åtta och det är jag mycket nöjd med, säger Jenny Nae.

En annan höjdpunkt på säsongen var SM-guldet i duathlon i Helsingborg i september och SM-silvret i triathlon på medeldistans, halva sträckorna av ett fulldistanslopp, i Sala i augusti.

– I början på året fick jag inte riktigt till det men sedan hittade jag formen till slut under sommaren, säger Jenny Nae.

Nu ser hon fram emot ytterligare en säsong. Planerna är inte riktigt klara ännu men en av tävlingarna blir SM i halvdistans i Vansbro i juni och sedan väntar Ironman i Kalmar i augusti.

– Det var där jag började så det ska bli kul att komma tillbaka, säger Jenny Nae och berättar att hon siktar på en internationell tävling även hösten 2020.

Men fram till sommaren kommer hon att tampas med en annan utmaning. I början av sommaren ska Jenny Nae nämligen disputera inom Medicinsk vetenskap på Lunds universitet.

– Fokus kommer att ligga på det fram till sommaren och att få in mycket träning mellan jobbet.

Publicerad 18 December 2019 00:00