För den som är sugen på öl på nyårsafton kommer kranarna gå varma hela kvällen då Darren Ward håller Old Times Pub öppen.

För den som är sugen på öl på nyårsafton kommer kranarna gå varma hela kvällen då Darren Ward håller Old Times Pub öppen. Foto: John Nordh

Darren håller öppet på nyårsafton: "Kommer bli en bra kväll"

För de som inte orkar fixa festen – eller bara vill snacka lite

KÄVLINGE.

Vill Kävlingeborna själva stå för supén och bjuda in till hemmafest, eller vill de bara släppa allt och fira in det nya året på lokal? Det återstår att se. En som hoppas på det senare är Darren Ward på Old Times Pub. Han håller nämligen öppet på nyårsafton.

Av
John Nordh

Nyårsafton är kvällen då allt måste stämma. Maten ska vara delikat, bubblet i glaset likaså. När klockan slår tolv ska man dessutom gärna ha någon att hålla i hand.

Förväntningarna är höga och risken finns att kvällen istället för att bli oförglömlig, enbart blir stressig. För den som vill släppa allt och istället låta någon annan fixa festen, finns det alternativ även om en kväll i Malmö eller Lund inte står på agendan. Flera restauranger på hemmaplan har lagat nyårsmat för beställning och på Old Times Pub i Kävlinge satsar ägaren Darren Ward på att hålla öppet ända fram till halv ett på natten.

– Det är svårt att veta hur många som kommer att komma. Vanligtvis kommer bordsbokningarna in sent. Men jag tror det kommer bli en bra kväll på puben, säger han.

Det är inte nödvändigt att boka bord i förväg men vill man äta så rekommenderar Darren Ward att man gör det för bekvämlighetens skull. För de som bara vill komma och ta ett glas eller två är det bara att dyka upp. Old Times Pub har öppet från klockan 17 på nyårsafton.

Men den som förväntar sig en flådig tillställning med glitter och glamour har anledning att bli besviken. Kvällen på Old Times Pub kommer bli som vilken annan kväll som helst.

– Jag gillar inte riktigt det där exklusiva och vill hålla det simpelt. Det viktiga är den sociala biten. Här kan man säga hej till de som man kanske inte träffar annars och bara snacka lite, säger Darren Ward.

Det har nu gått sex månader sedan Old Times Pub öppnade. Efter att näst intill ha varit fullt till en början, mattades intresset av efter sommaren. Men nu har puben återigen fått fler besökare.

– Det är ett ganska jämnt flöde av besökare så jag skulle nog säga att det går ganska bra.

Varför inte utmana kompisarna i ett parti biljard på nyårsafton?

Varför inte utmana kompisarna i ett parti biljard på nyårsafton? Foto: John Nordh

Publicerad 28 December 2019 00:00