Tommy Lindskog har varit konferencier på stödgalan i många år, så även i år.

Tommy Lindskog har varit konferencier på stödgalan i många år, så även i år. Foto: Hans Erik Månsson

Snart dags för Lions välgörenhetsgala – sextonde i ordningen

677 000 kronor har samlats in under åren

LÖDDEKÖPINGE.

Under de femton år som Lions i Löddeköpinge har arrangerat sin välgörenhetsgala för utsatta och behövande barn, har man lyckats samla in 677 000 kronor. I februari arrangeras den sextonde galan och flera artister är inbjudna.

Av
John Nordh

Lördagen den 8 februari är det dags. Då arrangerar Lions i Löddeköpinge den sextonde Barnstödsgalan i församlingshemmet i Löddeköpinge. I år står André Nyberg, Rosa Rydberg, Vocalvibe, Jenny & Masse, Midnight, Roy Wilson Quintet och Berndth Hammarlund på scen. Precis som tidigare år är Tommy Lindskog konferencier.

Pengarna från galan kommer oavkortat att gå till behövande och utsatta barn samt barn som har drabbats av cancer eller diabetes.

Den första galan ägde rum i februari 2005, mindre än två månader efter tsunamikatastrofen som drabbade Thailand, Sri Lanka, Indien och flera andra länder. Ledsen och bestört tog Berndth Hammarlund kontakt med Lions i Löddeköpinge och föreslog att en stödgala skulle arrangeras för alla barn i Thailand som hade blivit föräldralösa efter katastrofen. Sagt och gjort. Lions kontaktade Owe Backland, kyrkoherde i Löddebygdens församling, som lät låna ut församlingshemmets lokaler.

Publicerad 30 December 2019 00:00