Bilden är tagen på en annan plats.

Bilden är tagen på en annan plats. Foto: Mostphotos

Insänt: "Alla lika värde behöver ständigt värnas och försvaras"

INSÄNT/KÄVLINGE. Hej Pia Almström! Jag läste i Lokaltidningen (vecka 2, 2019, sid 10) att du är positiv till tiggeriförbud. Det låter väldigt underligt att en så rik kommun som Kävlinge skulle införa förbud mot att människor som har det sämre ställt inte skulle få tigga här. Ska vi förbjuda fattigdom också?

Det är viktigt att ledningen för kommunen inte företräder en arrogant människosyn, därför att det kan legitimera kränkningar mot tiggare. Jag har sett allt för många slänga glåpord, spotta eller göra sig roliga på deras bekostnad. Sorgligt nog har barn gjort det i sällskap med sina föräldrar som sanktionerat detta. Ni som sitter i vår kommunala ledning måste axla det moraliska ansvaret också vad gäller vilket människovärde vi står för i ett demokratiskt samhälle, inte bara det praktiska arbetet med organisatoriska samhällsfrågor. "Allas lika värde" behöver ständigt värnas och försvaras.

Och slutligen: Hur många tiggare finns det här? På sin höjd ett par stycken nu när det glesnat ut på senare tid. Skulle ni införa ett förbud skulle jag skämmas över att vara Kävlingebo på samma sätt som flera av mina kollegor från Vellinge skäms för sin kommunordförandes agerande.

Eva-Lotta Eriksson

Publicerad 04 February 2019 00:00