Bilden är tagen på en annan plats.

Bilden är tagen på en annan plats. Foto: Mostphotos

Insänt: Alliansens dolda agenda?

INSÄNT/KÄVLINGE. Vräka dem med låga inkomster för att få in fler höginkomsttagare till kommunen, till och med FN varnar Sverige för “renovräkningar”. Javisst, det kan man göra om det är målet med att sälja 400 lägenheter av KKBs bostadsbestånd.

Enkel matematik: sälj till någon privat ägare och chockhöj hyran så de boende inte kan bo kvar utan måste flytta från sina vänner och sin familj som de har i kommunen.

Enligt min åsikt är det totalt vansinne att sälja en del av ett så välskött bolag som går med vinst vartenda år, senast ca 15 miljoner kronor. KKB har varit ett framgångsrikt företag sedan starten 1952. 1953 började man med 96 bostäder. Idag finns det 2585 bostäder och man har därmed skapat trygghet för de boende och blivit ett respekterat företag.

Varför ska det förstöras något så fint som man har byggt upp med åren? Man har nu planer på att sälja 400 lägenheter. Inte nog med att man orsakar ett trauma för de boende utan KKB förlorar även en inkomst för all framtid. Var finns logiken?

Alliansens förslag är att en del av pengarna från försäljningen ska användas till att bygga en idrottshall. Kan inte en kommun bygga en idrottshall utan att behöva sälja av bostäder?

Miljöpartiet och SD har sagt nej till marknadshyror rent generellt på riksnivå. Om det blir en försäljning till en privat aktör bryter inte båda partierna sitt löfte till sina väljare då?

Om det nu finns ett så stort intresse för Alliansen att det skall finnas privata aktörer som ägare av bostäder varför bjuder inte Alliansen in privata byggherrar som bygger hyreslägenheter istället för att använda skattemedel?

Jag skulle önska att våra makthavande politiker i kommunen tar sig en riktig funderare vilket samhälle man vill skapa. Vill man öka segregeringen, se fler bostadslösa, skapa ett elitsamhälle för höginkomsttagare, varför inte sälja hela KKB då?

Är det inte dags för en självrannsakan, Alliansen? Sälj inte ett väl fungerande bostadsbolag!

Roy Andersen, stolt Hyresgäst i KKB

Publicerad 20 May 2019 13:37