I nystartade Musikföreningen i Kävlinge hoppas Olof Samuelsson, Marcus Lindelöf och Ludvig Samuelsson på att samla den musikaliska kompetensen i kommunen.
Foto: Maria Kindgren

I nystartade Musikföreningen i Kävlinge hoppas Olof Samuelsson, Marcus Lindelöf och Ludvig Samuelsson på att samla den musikaliska kompetensen i kommunen. Foto: Maria Kindgren

Kävlinge ska låta mer i framtiden

Musikföreningen i Kävlinge vill sätta kommunen på kulturkartan

Av
Maria Kindgren

KÄVLINGE. Kom ut ur kamrar, vrår och hemmareplokaler. Musiker i Kävlinge behöver förena sig. Det menar medlemmarna i Musikföreningen i Kävlinge som hoppas att musiker i kommunen ska börja samarbeta kring lokaler, arrangemang och låtskrivande.
– Vi hoppas att musik- och kulturlivet ska stanna i Kävlinge. En sådan här förening är något som jag själv saknat under mina 14 år i kommunen, säger Olof Samuelsson, en av föreningens grundare.

Musikföreningen i Kävlinge vill samla både musikalisk och kulturell kompetens.
– Vi ska vara det medlemmarna vill att vi ska vara. Vi är helt nystartade och letar medlemmar. Men det föreningen skulle kunna göra är att ordna replokaler, inspelningsmöjligheter eller att bara träffa andra, säger Marcus Lindelöf.

Det hela började på en träff som Kävlinge kommun anordnade för kulturaktiva där föreningsaktiva, musiker och andra började fundera på hur kulturlivet i kommunen skulle kunna bli mustigare.

I föreningen är man inte kritisk till det nuvarande utbudet utan menar att både den kommunala musikskolan, fritidsgårdarna och kyrkan gör en hel del för att kommunen ska vara välljudande. Men med föreningen hoppas man på att kunna utgöra ett komplement.
– Min uppfattning är att många musiker sitter hemma i replokaler eller pendlar till andra kommuner. Det tycker vi är synd. Vi skulle vilja att musiken stannade här, säger Marcus Lindelöf.

De är överens om att det inte finns någon bas att utgå från i Kävlinge, utan hoppas på att föreningen så småningom ska kunna utgöra ett nätverk. Och uppmanar alla att vara med.
– Att ha roligt är viktigare än att det i varje stund låter helt perfekt.
– Vi tror att det är många band som inte blir av på grund av praktiska problem såsom brist på ljudanläggningar och liknande. Det hoppas vi på att kunna råda bot på, säger Marcus Lindelöf.
 
 
 
 
 
 

Kävlinge musikförening LIVE

27 augusti 18-22 anordnar Kävlinge musikförening sitt första evenemang: Kävlinge musikförening Live. Då spelar sex band live i Folkets park i Kävlinge. Hittills är Standard, Sanna och Elin, Wingmen, Twilight Hell samt band från fritidsgården. Arrangemanget är ett samarbete mellan Silverforsen Folkets park, Folkuniversitetet, ABF och Kävlinge musikförening.

Publicerad 09 August 2011 14:39