Musikföreningen i Kävlinge vill gärna hitta en lokal, berättar dess ordförande Olof Samuelsson (i förgrunden)
Foto: Maria Kindgren

Musikföreningen i Kävlinge vill gärna hitta en lokal, berättar dess ordförande Olof Samuelsson (i förgrunden) Foto: Maria Kindgren

Vad har ni för idéer?

KÄVLINGE. Hallå där, Olof Samuelsson, ordförande i Musikföreningen i Kävlinge.
Hur går det med föreningen?
-Vi har haft några träffar under hösten för att få kontakt med intresserade människor. Vi har försökt ha någon form av musikframträdanden, så att det inte bara blir pratmöten. Nu planerar vi att ha nya träffar. Den första blir den 1 februari, därefter blir det den 8 mars. Båda äger rum på biblioteket i Kävlinge, rum Bassängen,  klockan 18. Den 8 mars hade vi tänkt ha fokus på kvinnliga musiker och- musik.
Är det svårt att hitta intresserade människor?
-Nej, det är inte svårt. Det finns dessutom många bra förslag på till exempel  konserter. Men eftersom vi fortfarande är i uppbyggnadsfasen måste vissa saker falla på plats innan vi kan genomföra dem.
Som till exempel vadå?
-Vi behöver ha tillgång till en lokal om vi ska ha konserter.
Vad har ni mer för idéer?
-Eventuellt att göra ett musikarrangemang i sommar och en musikfestival i framtiden. Men som sagt, det kräver att en del pusselbitar faller på plats. Vi har inte jättebråttom att göra stora grejor heller. Vi har väldigt liten ekonomi, så det bygger på ideella krafter. Det får ta den tid det tar.

Publicerad 20 January 2012 08:49