Olof Samuelsson. Foto: Astrid Adelgren

Olof Samuelsson. Foto: Astrid Adelgren

Hallå där…

...Olof Samuelsson, ordförande i Musikföreningen i Kävlinge, vilken nyligen fyllde ett år.

Av
Astrid Adelgren

Varför bildade ni föreningen, då för ett år sedan?
– Vi tyckte att Kävlinge saknade den formen av musikförening som både arrangerar spelningar och träffar för musiker. Att vi saknade övningslokaler var en annan anledning till att vi startade. Det finns jättemånga som spelar i Kävlinge, men det är inte alltid som man utövar det på orten.

Hur har det gått för er?
– Jag tycker att det har funnits ett stort intresse. Vi har ordnat några konsertarrangemang och träffar där vi har spelat tillsammans. Bland annat hade vi "jam session" på Earth hour, då kom det rätt mycket folk. Annars har den mesta tiden gått åt till att bilda föreningen och att skapa kontakter.
– Nyligen hade vi också årsmöte och fick in lite yngre personer i styrelsen. Så just nu är det ganska blandat med ålder och kön.

Vad händer i framtiden?
– Vi kommer att ha ett större arrangemang i Folkets park 26 augusti. Då kommer vi att ha lokala band som spelar, och gärna från olika genrer.
– Sedan funderar vi på att vara med på Ekomässan och att en gång i månaden ha en jam session. Vi har också många andra idéer, till exempel om olika workshops och om en större musikfestival, men det beror på ekonomin och vilka samarbetsformer man kan få fram.

Publicerad 29 June 2012 13:00