Världsartisterna Sousou & Maher Cissoko uppträder på LIVE i Kävlinge i augusti. (bilden är beskuren) Foto: pressbild/Sara Haessner

Världsartisterna Sousou & Maher Cissoko uppträder på LIVE i Kävlinge i augusti. (bilden är beskuren) Foto: pressbild/Sara Haessner

Världsmusik till Kävlinge

Av
Lena Karlsson

KÄVLINGE. I augusti äger den femte upplagan av musikfestivalen LIVE rum i Folkets Park. Ett av dragplåsterna är världsmusikartisterna Sousou & Maher Cissoko.
Mellan 15 och 20 band från både när och fjärran kommer att uppträda under endagarsfestivalen som riktar sig till hela familjen.
– Det är en väldigt bred festival där vi försöker få med så många olika musikstilar som möjligt, säger Olof Samuelsson som är ordförande i Musikföreningen i Kävlinge, MiK som tillsammans med Folkuniversitetet och kommunen står bakom arrangemanget.

I olika åldrar

Bredden och mångfalden gäller inte enbart musikutbudet utan även artisterna.
– Vi försöker få med band i så olika åldrar som möjligt och med en så jämn fördelning mellan män som kvinnor som möjligt.
Utöver Sousou & Maher Cissoko kommer till exempel Trio Trams med Dan Bornemark att uppträda. Andra artister är Dalaplan, Kiki Nilsénius, Eve'n Us, Marie & Therese, The Men, Ingrid Savbrant med band, Sanna Hansson med band och Royal Ruckus.

Ideella krafter

Musikfestivalen som äger rum den 29 augusti i Silverforsen Folket Park bygger på ideella krafter.
– Vi är massor av funktionärer som arbetar med detta. Men vi behöver ändå fler som engagerar sig.
Olof Samulesson berättar vidare att de utöver bokning av musikartister också försöker ordna kringarrangemang för bland annat barn.
– Vi hoppas också kunna ordna så att det blir någon form av matservering. Annars går det hur bra som helst att ha egen picknick.
Till årets festival arbetar man för att fixa regnskydd till de två scenerna som inte har det redan.
– Hittills har vi haft otur med vädret. Det har faktiskt regnat varje gång. Men denna gång är vi mer förberedda.
Vad är då anledningen till att ni startade festivalen för fem år sedan?
– Vi ville ge speltillfällen för band som bor i kommunen. Från början var det ett litet arrangemang, men med åren har det växt och vi har bjudit in allt fler artister. Allt för att kunna ge publiken en bred musikupplevelse, säger Olof Samuelsson.

Publicerad 20 June 2015 06:00