Solarize är ett av banden som uppträder på Rockkvällen.Foto: Pressbild/Rebecka Wallentin

Solarize är ett av banden som uppträder på Rockkvällen.Foto: Pressbild/Rebecka Wallentin

Rockriff ljuder över Kävlinge

KÄVLINGE. Det blir ännu en rockkväll, men denna gång i dubbelt så stort format. Förutom att rockband ges chansen att framträda fungerar kvällen som en aptitretare till Musikföreningens stora arrangemang: Live.
-Tanken bakom är att det behövs mer rock i Kävlinge samtidigt som lokala band får en möjlighet att uppträda. Det blev väldigt lyckat förra gången och då tänkte vi ha det en gång till, säger Pär Hyberg.

Han och Jens Dolk är initiativtagare till Rockkvällen. Första gången det hölls var i våras. Då uppträdde två band, när Rockvällen hålls igen den 8 augusti blir det fyra. Av dessa är två lokala eller delvis lokala: Solarize och Highland Rock. Dessutom uppträder Qviraptor Club, som bildades på Eslövs folkhögskolas rocklinje, och Malmöbandet A few honest men.
– Det finns rätt många unga i Kävlinge som håller på med musik. Det finns jättemånga coverband, men de här är band som spelar eget material. Det är svårt för sådana band att få spelningar. Inte minst om de är okända. Det hjälper inte att bandmedlemmarna är rutinerade musiker från tidigare band, när man börjar i ett nytt band börjar man från noll, säger Pär Hyberg.

Han menar att en av musikföreningars uppgifter är att ge band de första tillfällena att spela ute bland publik.
Banden som uppträder spelar rock och outlaw country. Ett naturligt val för Jens Dolk som är med i Solarize, medan Pär Hyberg spelar folkmusik.
– Men jag har spelat i flera rockband tidigare, även om jag de sista tio åren har spelat folkmusik. Jag är inne mycket på country. Med outlow country blir det rockattityd, så det passar in, säger Pär Hyberg.

Rockkvällen är ett sätt att göra reklam för Live den 29/8.
– Det är Musikföreningen i Kävlinges största arrangemang. Rockkvällen är en aptitretare på vad som komma skall.

Publicerad 30 July 2015 14:39