Louise Forssell. arkivfoto: anja degerholm

Louise Forssell. arkivfoto: anja degerholm

Louise prisas för andra året i rad

Av
John Nordh

John Nordh

BARSEBÄCK.? Förra året fick hon Kävlinge kommuns Miljöpris. I år föräras hon med Ledarpriset.
– Det känns jätteroligt och hedrande, säger Louise Forssell som driver Barsebäcks 4H-gård.

”Louise Forssell  får Ledarpriset för att hon är en drivkraft och förebild som med stor kärlek och ett fantastiskt engagemang utvecklat 4H-gården i Barsebäck”. Så lyder juryns motivering till priset.
– Barsebäcks 4H-gård är en fantastisk verksamhet som jag är stolt över, säger Louise Forssell och fortsätter:
– Det är tufft att driva detta ideellt och vi söker ständigt sponsorer för att få verksamheten att gå ihop. Det är roligt att få ett erkännande för allt jobb man lägger ner.  Det får en att fortsätta.

En viktig del ?i hennes arbete är att få alla barn och ungdomar som kommer till 4H-gården att känna sig delaktiga.  Gemenskap utan prestationskrav är en viktig grundpelare, berättar Louise Forssell.
– Vi är alla bra på olika saker. Det är viktigt att alla får en chans att prova något innan någon annan gör det åt dem.

Ytterligare ?pristagare ?i år är målargruppen Coloriterna som föräras Kulturmiljöpriset. Priset för att motverka våld, rasism, nazism och främlingsfientlighet går till nätverket Tillsammans för Kävlinge. Priserna delas ut i samband med nationaldagsfirandet på måndag den 6 juni.
Varken Friskvårdpriset eller Miljöpriset delas ut i år. I det första fallet på grund av att de nominerade inte uppfyller kraven i stadgarna och i det andra fallet för att det saknas nominerade. Inför nästa år ska Kävlinge kommun se över stadgarna.


Publicerad 01 June 2016 07:00