Ett år har snart gått sedan Coop stängde.

Ett år har snart gått sedan Coop stängde. foto: John Nordh

Fortfarande oklart om Coop-fastigheten

FURULUND.

Trots att det snart har gått ett år sedan Coop nära stängde sin butik i Furulund, står lokalen fortfarande tom. – Vi för diskussioner men ingenting är klart på något sätt, säger Fredrik Koos på HS fastigheter.

Av
John Nordh

Efter att ha gått med förlust under flera år och förgäves försökt vända den negativa trenden, valde Coop att stänga sin butik i Furulund i slutet av maj förra året.

Nu, snart ett år senare, ekar lokalerna fortfarande tomma. Fredrik Koos, kommersiell förvaltare på HS fastigheter säger till Lokaltidningen att olika diskussioner pågår men att inget är klart.

– Jag kan inte säga vem vi diskuterar med, säger han.

Enligt Fredrik Koos kommer det in förfrågningar om lokalen "hela tiden". Men alla är inte seriösa.

– Jag åker och visar lokalen när jag anser att det finns ett seriöst intresse och i de fall vi tycker det känns rätt.

När den nya tågstationen börjar närma sig så tror jag vi kan presentera en bra och stabil hyresgäst

Det sista är viktigt, betonar han. HS fastigheter letar efter en hyresgäst som har en verksamhet som de tror skulle kunna passa in i samhället.

– Det är en centralt belägen lokal i Furulund och därför är det viktigt att det är en verksamhet dit alla Furulundsbor ska kunna komma och mötas, säger Fredrik Koos.

Har ni någon deadline för när lokalen måste vara uthyrd?

– Nej, det är för tidigt. Jag tror att det nya stationsområdet kommer göra att området och fastigheten får ett rejält lyft och när den nya tågstationen börjar närma sig så tror jag vi kan presentera en bra och stabil hyresgäst.

Publicerad 23 April 2018 09:06