År 2020 kommer Pågatågen till Furulund.

År 2020 kommer Pågatågen till Furulund. foto: mostphotos

Furulunds framtid i fokus på möte

FURULUND.

Hur ska Furulund utvecklas från år 2020 och framåt? Frågan spånar Kävlinge kommun på och nu vill man fånga upp idéer och funderingar från invånarna.

Av
John Nordh

Om två år får Furulund en pågatågstation, något som kommer att innebära stora förändringar för byn. Bland annat ska ett helt nytt stationsområde byggas, övergångar anläggas, cykelbanor under spåren tillkomma och två plankorsningar byggas bort. Planerad byggstart är satt till 2019 och trafikstarten är planerad till år 2020/2021.

Nu vill Kävlinge kommun höra hur Furulundsborna, och även andra kommuninvånare, vill att byn ska utvecklas efter år 2020. Detta gör man genom att arrangera en medborgardialog onsdagen den 16 maj i Ljungenskolans restaurang klockan 17.30.

– Vi börjar kvällen med att informera om pågatågstationen och Lommabanan och hur det påverkar Furulund. Sedan hoppas vi få in idéer från Furulundsborna hur man ser på byns utveckling efter 2020. En punkt som vi kommer att ta upp är kommersiella funktioner, säger Johanna Aronsson, processledare för medborgardialoger i Kävlinge kommun.

För att få delta i medborgardialogen krävs det att man föranmäler sig. Det görs via kommunens hemsida eller så går det att ringa till växeln. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Publicerad 24 April 2018 16:05