Genrebild.

Genrebild. Foto: Mostphotos

8-åring vädjar: "Riv inte mitt gamla dagis"

Har fina minnen från Skönadals förskola

HOFTERUP.

En 8-åring som tidigare har gått på den fuktskadade Skönadals förskola vädjar nu till Kävlinge kommun att inte riva den. "Jag har fina gamla minnen därifrån", skriver hen i ett inlägg på Åsikt Kävlinge.

Av
John Nordh

8-åringen tror att barnen som går på förskolan i dag kommer att bli ledsna om deras avdelningar tas i sönder. "Ni kan kanske sätta upp fläktar. Man kan sätta in avfuktare", föreslår hen i inlägget.

Hur framtiden för förskolan ser ut än så länge oklart. Antingen kommer den att rivas och byggas upp på nytt eller renoveras. Fastighetsägaren KKB arbetar just nu med ett beslutsunderlag till politikerna.

Det var i slutet av november som det blev känt att allvarliga problem med fukt hade hittats på Skönadals förskola i Hofterup, något som Lokaltidningen var först med att berätta. Planen är att förskolan ska flyttas till moduler. KKB undersöker just nu tänkbar mark för var de ska kunna placeras.

– Vi letar i första hand efter platser i nära anknytning till förskolan för att flytten ska få så lite påverkan som möjligt, har Jimmie Persson, fastighetschef med ansvar för allmännyttiga fastigheter på KKB, tidigare sagt till Lokaltidningen.

För att förbättra inomhusluften under tiden har man ventilerat fastigheten till max för att få in friskluft i lokalerna. Så mycket som möjligt av den pedagogiska verksamheten sker även utomhus.

Publicerad 18 December 2018 10:13