Tommy Lindskog, Roger Lundin och Rosa Rydberg tar över Visor vid havet.

Tommy Lindskog, Roger Lundin och Rosa Rydberg tar över Visor vid havet. Foto: Hasse Dalgren

Nya visor vid havet – de tar över kär tradition

"Synd att inte fortsätta med en sådan trevlig grej"

BARSEBÄCKSTRAND.

Nu är det klart att det traditionella arrangemanget Visor vid havet får en fortsättning. I år ackompanjerar Rosa Rydberg, Roger Lundin och Tommy Lindskog solnedgången över Lundåkrabukten för första, men förhoppningsvis inte sista gången.

Av
John Nordh

I tjugo år spelade Bernth Hammarlund visor vid havet på Stenbocksvallar. Arrangemanget var mycket populärt och allt fler hittade dit för att njuta av musiken som ackompanjerade solnedgången över havet. Förra året meddelade dock Bernth Hammarlund att den sommarens spelning skulle bli hans sista på platsen.

I publiken satt Roger Lundin. När han fick höra att Bernth skulle sluta bestämde han sig direkt för att han ville ta över.

– Jag tyckte det var synd att inte fortsätta med en sådan trevlig grej. Det är så fint där vid Stenbocksvallar, säger Roger Lundin.

Sagt och gjort. Han kontaktade Tommy Lindskog och Rosa Rydberg som han har spelat med i många år. De var båda med på noterna direkt.

– Tommy och jag har spelat ihop i 45 år och Rosa har jag spelat med nästan lika länge. Vi sitter på en gedigen repertoar av visor och det blir trevligt att använda den för att fortsätta med den här traditionen, säger Roger Lundin.

Vad blir annorlunda med er bakom rodret?

– Det blir ju en helt annorlunda repertoar. Även om vi kommer att spela samma genre som Bernth så finns det så mycket att spela.

Nu kommer Roger, Tommy och Rosa ta ett år i taget. Förhoppningen är att deras spelning vid havet inte att ska bli en engångsföreteelse utan något som de kan fortsätta med i flera år framåt.

– Vi tar ett år i taget och sen får vi se hur det går, hur det utvecklas och vad kommunen säger. Är vi friska och krya så hade det varit roligt att fortsätta i några år till. Jag och Tommy gick igenom vår repertoar av visor nyligen och ganska snabbt kunde vi konstatera att vi har dubbelt så mycket än vad som behövs, säger Roger Lundin.

Visor vid havet går att stapeln fredagen den 16 augusti klockan 19 till 20.30. "Ta med något att sitta på och picknick. Vid dåligt väder, ta på dig regnkläder", rekommenderar arrangörerna. Visor vid havet arrangeras med stöd av Kävlinge kommun.

Publicerad 17 June 2019 11:08