Matthias Kallenberg är uttagen till VM i bågskytte i Kanada i september.

Matthias Kallenberg är uttagen till VM i bågskytte i Kanada i september. Arkivfoto: John Nordh

VM nästa för bågskytten från Kävlinge: "Guldet ska hem till Sverige"

Matthias Kallenberg gör sitt andra landslagsuppdrag

KÄVLINGE.

I höstas tog Matthias Kallenberg det dittills största steget i sin karriär som bågskytt när han blev uttagen till EM för första gången. Nu tar han ett ännu större kliv. I september åker han nämligen med landslaget till Kanada för att tävla i VM.

Av
John Nordh

Matthias Kallenberg, som är medlem i Kävlinge bågskytteklubb, gjorde ett bra EM och slutade på en sjätteplats i grenen 3D-skytte. Den går ut på att de tävlande skyttarna går en runda ihop där olika modeller av vilda djur finns utplacerade. Skyttarna kan få elva, tio eller åtta poäng beroende var på modellen pilen träffar. Flest poäng vinner.

I VM tävlar Matthias i samma gren. Han förväntar sig ett betydligt svårare motstånd jämfört med i EM. Men trots det hyser Kävlingebågskytten inga tvivel om var siktet är inställt.

– Jag har utvecklats mycket som skytt sedan dess. Guldet ska hem till Sverige, det finns ingen diskussion om det, säger Matthias Kallenberg.

VM i bågskytte går av stapeln i den kanadensiska orten Lac La Biche i närheten av Edmonton mellan den 2 och 7 september.

Detta blir Matthias Kallenbergs andra landslagsuppdrag.

Detta blir Matthias Kallenbergs andra landslagsuppdrag. Foto: Johnny Kallenberg

Publicerad 04 August 2019 00:00