Imorgon, tisdag, kommer Malmö FF till Löddeköpinge. Vem som nätar då återstår att se. (Genrebild).

Imorgon, tisdag, kommer Malmö FF till Löddeköpinge. Vem som nätar då återstår att se. (Genrebild). Foto: Mostphotos

Malmö FF återvänder till kommunen

Möter IF Lödde i DM

LÖDDEKÖPINGE.

I maj lockade DM-matchen mellan Dösjöbro IF och Malmö FF storpublik till Dösjebro IP. Nu återvänder MFF till kommunen. Denna gång står IF Lödde för motståndet.

Av
John Nordh

Imorgon, tisdag den 6 augusti, möts IF Lödde och Malmö FF i DM-kvartsfinal på Tolvans IP. Malmö FF:s senaste match i DM spelades mot Eslöv som de lyckades besegra med 3-2.

"Även Lödde kommer med boostat självförtroende till matchen efter den imponerande segern senast mot Landskrona Bois", skriver IF Lödde på sin Facebooksida. En match som även innebär att laget har gått vidare till Svenska cupen.

Jonas Ekström, marknadsansvarig och styrelseledamot i IF Lödde, tror att hemmalaget har goda chanser att vinna. Detta trots att han har fått höra att MFF kommer att "spetsa till" det unga lag de ställde upp med när de mötte Dösjöbro IF i maj.

– Kommer de hit och tror att det ska bli lätt då förlorar dem. Vårt lag är taggade på att vinna, det kan jag lova, säger Jonas Ekström.

Vad betyder en sådan här match för er förening?

– Det betyder mycket. Dels för spelarna som ser att om man spelar i IF Lödde så har man chans att få möta stora lag som MFF och Landskrona Bois. Men det stimulerar även våra yngre barn som kanske är delaktiga genom att vara bollkallar till exempel.

Klockan 19 är det dags för avspark. IF Lödde räknar med mycket publik och uppmanar alla att komma i god tid till idrottsplatsen.

Publicerad 05 August 2019 12:01