"Den flög precis ovanför oss på stranden. Sanden piskade mot huden, folk skrek och saker flög omkring över allt", säger Betty Nilsson. Foto: Mostphotos.com/Privat

Helikopter blåste bort Bettys bilnycklar – får ersättning

"Tror att fler blev av med dyra saker den dagen"

BARSEBÄCKSTRAND.

Betty Nilsson från Kävlinge låg och solade när en av Sjöfartsverkets helikoptrar flög nära stranden under en räddningsinsats. Hennes bilnycklar blåste bort och nu har hon fått ersättning från myndigheten.

Av
John Nordh

Händelsen utspelade sig den 6 juni. När Betty Nilsson kom till Barsebäckstrand såg hon en helikopter som hovrade över vattnet och att bryggan var full av människor. Hon trodde att det rörde sig om en övning och lade sig ner för att sola. Kort därpå hörde hon hur ljudet från helikoptern kom allt närmare.

– Den flög precis ovanför oss på stranden. Sanden piskade mot huden, folk skrek och saker flög omkring över allt, säger Betty Nilsson.

Hon fick senare veta av Sjöfartsverket att det var en pågående räddningsinsats av två kanotister. På gräsmattan bakom stranden där helikoptern landade väntade en ambulans.

Efteråt gick Betty Nilsson, precis som många andra på stranden, runt och plockade upp sina saker. Hon kunde då inte hitta sin bilnyckel. Efter att ha få reda på att en ny nyckel skulle kosta 4 000 kronor tog hon kontakt med Sjöfartsverket och bad att få ersättning. Myndigheten har nu betalat ut pengarna till Betty.

– Alla har varit otroligt tillmötesgående och hjälpsamma och jag har precis fått mina nya nycklar, säger hon och fortsätter:

– Det är bra att det skrivs om det här för jag tror det är fler som blev av med dyra saker den dagen och förhoppningsvis kan de i så fall också få ersättning. Jag anmälde min nyckel försvunnen i receptionen på campingen och två veckor efter ringde de mig och sade att de hade hittat en Volvonyckel på stranden. Men det var inte min.

Publicerad 07 August 2019 11:56