Rita Eriksson med Frieserhästen Gandalf. Det är en ras som avlades fram för att kunna bli ridna av riddare. Både storleken och det stabila humöret lämpade sig väl för uppgiften.

Rita Eriksson med Frieserhästen Gandalf. Det är en ras som avlades fram för att kunna bli ridna av riddare. Både storleken och det stabila humöret lämpade sig väl för uppgiften. Arkivfoto: John Nordh

Prinsessorna och riddarna återvänder till byn

Dags för andra upplagan av Högs gästabud

HÖG.

Efter förra årets succé återkommer nu Högs gästabud. I år blir evenemanget ännu större.

Av
John Nordh

Tornerspel, riduppvisning på sagohästar och medeltida marknad lockade förra året mycket folk när Högs gästabud arrangerades vid den gamla stenläktaren för första gången. Mellan 700 och 800 biljetter såldes.

Helgen den 24 och 25 augusti är det dags igen och arrangören Rita Eriksson hoppas på ett ännu större intresse i år.

– Vi hoppas kunna sälja dubbelt så många biljetter. Men det är ju väldigt beroende av vädret, säger hon.

Flera nyheter finns i programmet och många av dem riktar sig till barn. Bland annat blir det riddarskola, ponnyridning och ponnykörning. Besökarna får också låna medeltida kläder och bli fotograferade tillsammans med sagohästarna. Precis som förra året står även tornerspel och medeltida marknad på schemat.

– Tornerspelet varar i 90 minuter och börjar klockan 14 båda dagarna. Till det krävs biljetter. Inträdet till den medeltida marknaden är gratis, säger Rita Eriksson.

Kommer Högs gästabud arrangeras även nästa år?

– Det ska bli ett återkommande evenemang tänker jag mig. Jag vill gärna sätta Hög på kartan igen så som det var en gång i tiden med Vikingaspelen (som arrangerades där under ett antal år på 1980- och 1990-talet reds.anm).

Besökarna fyllde den gamla stenläktaren i Hög förra året. Rita Eriksson hoppas att ännu fler ska hitta dit i år.

Besökarna fyllde den gamla stenläktaren i Hög förra året. Rita Eriksson hoppas att ännu fler ska hitta dit i år. Foto: Privat

Publicerad 08 August 2019 00:00