Py Bäckman är ett av dragplåsterna på årets upplaga av LIVE. Bilden till höger är en genrebild.

Py Bäckman är ett av dragplåsterna på årets upplaga av LIVE. Bilden till höger är en genrebild. Foto: Gabriell Henningsson och Adobe Stock

Snart dags för LIVE – Py Bäckman och Mats Ronander dragplåster

"Stor variation av genrer"

KÄVLINGE.

Blues, rock, indiepop och reggae. När den nionde upplagan av musikfestivalen LIVE arrangeras i sommar bjuds det som vanligt på ett brett spektra av olika musikgenrer. Årets dragplåster är Py Bäckman och Mats Ronander.

Av
John Nordh

Detta är en återpublicering av en tidigare artikel.

Många olika band och artister står på scen under dagen i Folkets park i Kävlinge (se faktaruta). Olof Samuelsson, ordförande i Musikföreningen i Kävlinge (MiK) som arrangerar festivalen, är nöjd med programmet.

– Det är en väldigt stor variation av genrer. Vi försöker alltid hitta något för alla och varje år få in nya grejer. I år har vi för första gången ett reggaeband på scen då Jahjamän spelar, säger han.

Det bjuds även på en del aktiviteter på festivalområdet vid sidan av musiken. Bland annat kommer Konstforum i Kävlinge och Radio södra station från Furulund att vara på plats.

– Målet är att ha fler kringaktiviteter i parken och vi vill gärna få fler föreningar att visa upp sig. Är det någon som är intresserad så är det bara att ta kontakt med oss på MiK. Vi siktar också på att erbjuda mer mat på festivalområdet i år, säger Olof Samuelsson.

Tidigare år har festivalen arrangerats sista helgen i augusti men i år kommer det bli en helg tidigare. Lördagen den 17 augusti mellan klockan 14 och 23 är det dags. Inträdet är gratis.

– Det datumet är det 50 år sedan Woodstockfestivalen arrangerades för första gången så det finns tankar på att vi eventuellt kommer uppmärksamma det på något sätt, säger Olof Samuelsson.

LIVE arrangeras med stöd från Kävlinge kommun och Sparbanken Skåne.

PÅ SCEN:

Py Bäckman

Mats Ronander med band

Trenne

16 strängar med barnföreställningen "Tjena känslor"

Jahjamän

Ingrid Savbrant band

Sven Bornemark Blues band

Teaterbandet

Kulturskolans lärarorkester

Popkören

Zwing it

Sommarorkestern

Publicerad 11 August 2019 00:00