Bakom körverket står tonsättaren Daniel Hjorth och journalisten och författaren Kerstin Weman Thornell.

Bakom körverket står tonsättaren Daniel Hjorth och journalisten och författaren Kerstin Weman Thornell. Foto: Lars Ahlinder

Populärt körverk spelas igen – två konserter ges

Blir dessutom radiogudstjänst

KÄVLINGE/DÖSJEBRO.

Det har snart gått ett år sedan körverket "Detta är platsen, detta är tiden" hade premiär. Intresset har varit stort och när verket nu framförs igen kommer Sveriges Radio P1 vara på plats för att spela in en av konserterna.

Av
John Nordh

"Detta är platsen, detta är tiden" bygger på berättelser av tio personer från trakterna kring Kävlinge, Dösjebro och Häljarp. Bakom körverket står journalisten och författaren Kerstin Weman Thornell och tonsättaren Daniel Hjorth.

I höstas hade verket urpremiär i Västra karaby kyrka och ytterligare två konserter gavs, en i Korsbackakyrkan och en i Asmundtorp kyrka. Verket framfördes av ett åttiotal körsångare i åldrarna 8 till 80 år från de tre församlingarna i Kävlinge, Västra Karaby och Häljarp. Mer än 1 200 personer kom och tittade och responsen blev positiv. Därför har det nu bestämts att två ny konserter ska ges.

Lördagen den 5 oktober spelas "Detta är platsen, detta är tiden" i Korsbackakyrkan och dagen efter, söndagen den 6 oktober, är det Västra Karaby kyrka som gäller. Konserterna börjar klockan 16 båda dagarna. Inträdet är gratis och insläpp sker 20 minuter före start.

Konserten i Västra Karaby kyrka kommer att spelas in av Sveriges Radio P1. Längre fram i höst eller vinter kommer den att sändas som radiogudstjänst. Nyligen gavs också noterna och texterna i "Detta är platsen, detta är tiden" ut av Gerhmans förlag.

Publicerad 02 September 2019 09:30