Två paddlare misstänks nu för brott mot skyddslagen efter att ha tagit sig in på Barsebäcksverkets område. Bilderna är tagna vid andra tillfällen.

Två paddlare misstänks nu för brott mot skyddslagen efter att ha tagit sig in på Barsebäcksverkets område. Bilderna är tagna vid andra tillfällen. Foto: Adobe Stock/Mostphotos

Paddlare skulle fika vid Barsebäcksverket – misstänks för brott

Såg inga skyltar om att kärnkraftverket är ett skyddsobjekt

BARSEBÄCK.

Mannen och kvinnan lade till vid en sten för att fika under sin paddeltur. Kort därpå kom polisen dit och nu är de misstänkta för brott mot skyddslagen. Paddlarna hade nämligen tagit sig in på kärnkraftverkets mark.

Av
John Nordh

Händelsen utspelade sig i lördags vid 16-tiden. En skyddsvakt observerade att två paddlare, en 59-årig man och en 49-årig kvinna, hade gått i land på en sten inne på kärnkraftverkets mark.

Vakten ringde polisen som snabbt kom till platsen. Enligt paddlarna själva hade de stannat för att fika och kommit in på området av misstag då de inte sett några skyltar som informerar om att kärnkraftverket är ett skyddsobjekt.

Mannen och kvinnan är nu misstänkta för brott mot skyddslagen. Förra året skärptes straffet för obehöriga som tar in till skyddsobjekt. Den som gör det riskerar nu böter eller fängelse i upp till två år. Tidigare låg straffet på högst ett års fängelse.

Publicerad 03 September 2019 13:08