Tåget ångar på mellan Ängelholm och Malmö, med av- och påstigning möjlig i Kävlinge.

Tåget ångar på mellan Ängelholm och Malmö, med av- och påstigning möjlig i Kävlinge. Arkivfoto: Mostphotos

Ångtågsresor en tradition som tuffar på

"En känsla av att flytta sig tillbaka i tiden"

KÄVLINGE.

Vill du uppleva svunna tiders tågresande så blir det även i år resor med ångtåg från Ängelholm till Malmö och i år finns det även möjlighet till av- och påstigning i Kävlinge.

Av
Martin Wingren

– Det börjar bli en tradition, det här är fjärde året. Alla har en relation till resandet och äldre en relation till de här tågen. För barnen är det häftigt se den här stora maskinen, hur det pyser, ryker och låter. Både för tågfantaster men även för en vanlig familj är det en trevlig upplevelse få tillsammans, säger Ursula Lindgren på Järnvägens museum i Ängelholm.

För de resande finns möjlighet att välja både första och andraklass. Biljettsläpp sker den 1 oktober.

– Förstaklassbiljetterna är väldigt populära och brukar försvinna snabbt. Nytt för i år är att vi även har förstaklassbiljetter på rundturen på söndaqen, säger Ursula Lindgren.

I år går de olika turerna lördag och söndag, 23-24 november. På lördagen går turen mellan Ängelholm och Malmö, och det går även att stiga av och på i Kävlinge. På söndagen blir det en rundtur som går från Ängelholms station via Kattarp och Åstorp och tillbaka. En tur på en timme ungefär.

– Man åker i gamla vagnar och det blir en känsla av att flytta sig tillbaka i tiden. Det är en speciell känsla att åka med ångtåg. Vi uppmuntrar även resenärerna att klä ut sig, det är kul när folk klär sig i tidsenliga kläder, säger Ursula Lindgren.

Tågnostalgi

Den 23 november går turen klockan 10 från Ängelholms station till Malmö, ankomst Malmö klockan 12.04. Avstigning i Kävlinge är möjligt. Turen hem går klockan 14.17.

Den 24 november blir det rundtur från Ängelholms station med avgångar klockan 10, 12 och 14. Rundturen tar cirka en timme, ingen av- eller påstigning i Åstorp

Läs mer här

Publicerad 09 September 2019 11:40