Löddes första pridetåg hade 145 deltagare.

Löddes första pridetåg hade 145 deltagare. Foto: Privat

Lödde fick sitt första pridetåg under cykelfesten

"Blev mycket lyckat"

LÖDDEKÖPINGE.

Kävlinge har tidigare haft ett. I helgen var det Löddes tur. I samband med den årliga cykelfesten arrangerades det första pridetåget någonsin på orten.

Av
John Nordh

Cykelfesten i Löddeköpinge är en uppskattad tillställning som har arrangerats i 16 år. Varje år har festen ett tema. Eftersom det i år är 50 år sedan det så kallade Stonewallupproret ägde rum i New York, som ses som startskottet för priderörelsen, valde arrangörerna att temat skulle vara pride.

Som en del av årets cykelfest arrangerades därför ett pridetåg som gick från Domarevägen bort till Kompassens förskola. Alla cykelfestens 145 deltagare hade skapat plakat med kärleksbudskap som de bar på i tåget och även klätt sig i färgsprakande kläder, helt enligt tradition.

– Jag skrev på Löddekoll (lokal Facebooksida reds.anm) en stund innan tåget gick så det var en hel del folk som kom och tittade. Det blev mycket lyckat, säger Nina Hedberg som arrangerar cykelfesten tillsammans med Elisabeth Hydén Persson och Christel Magnusson.

Nästa år blir det ett nytt tema för cykelfesten och pride blir därmed inte någon återkommande tradition.

– Vi får se om någon annan vill dra i det. Det var någon som skrev på Facebook att det skulle vara kul att vara med, säger Nina Hedberg.

Plakat med kärleksfulla budskap syntes i tåget.

Plakat med kärleksfulla budskap syntes i tåget. Foto: Privat

Publicerad 10 September 2019 08:23