Per Lundahl, ordförande i Ljungvalla tennisklubb som driver föreningens skolprojekt.

Per Lundahl, ordförande i Ljungvalla tennisklubb som driver föreningens skolprojekt. Foto: John Nordh

Tar tennisen till skolgården: "Viktigaste är att få fler i rörelse"

"Fler föreningar borde testa detta"

FURULUND.

Ljungvalla tennisklubb vill att fler barn och unga ska komma i rörelse och få upp ögonen för sporten. Därför besöker föreningen nu olika skolor och tar med sig bollar, racketar och tennisnät.

Av
John Nordh

Hittills har Ljungvalla tennisklubb hunnit besöka Annelundsskolan och där blev besöket populärt bland eleverna.

– När det blev rast tog det inte många minuter innan det var knökafullt vid nätet, säger Per Lundahl, tennisklubbens ordförande.

Fler skolbesök väntar nu, Ljungenskolan och Olympiaskolan är närmast på tur. Per Lundahl hoppas att fler skolor ska visa intresse för att få besök av tennisklubben.

– Tennisen har inte lika lätt att synas som till exempel fotbollen. Varje skolgård har en fotbollsplan men få har tennisplaner så barn och ungdomar kommer inte lika naturligt i kontakt med sporten, säger han.

Intresset för tennis är dock stort i Kävlinge kommun. Sedan Ljungvalla tennisklubb startade 2015 har medlemsantalet ökat dramatiskt. Från 13 stycken det första året till 195 stycken i år. Medlemmarna kommer från stora delar av kommunen men även från orter utanför som till exempel Södra Sandby, Lund, Svalöv och Marieholm.

– Vi är nog en av de föreningarna i kommunen som växer snabbast skulle jag tro. Det är kul, säger Per Lundahl.

Skolprojektet kommer säkerligen att generera flera nya medlemmar i föreningen, tror han. Men det är inte huvudsyftet.

– Det viktigaste är att få fler unga i rörelse och få dem att testa olika grejor. Om de sedan börjar spela tennis eller inte är inte det viktigaste. Fler föreningar borde testa detta.

Sommartid har Ljungvalla tennisklubb en grusbana till sitt förfogande på Ljungvalla IP. Under vintern tränar föreningen inomhus på Ljungenskolan, Rinnebäcksskolan, i Vikenhallen och i Olympiahallen.

Under vintern tränar Ljungvalla tennisklubb bland annat i Vikenhallen.

Under vintern tränar Ljungvalla tennisklubb bland annat i Vikenhallen. Foto: John Nordh

Publicerad 18 September 2019 10:24