På söndag reser landslaget till Doha i Qatar, där Kävlinge HK:s målvakt Magnus Jönsson gör debut.

På söndag reser landslaget till Doha i Qatar, där Kävlinge HK:s målvakt Magnus Jönsson gör debut. Foto: Niclas Dovsjö

Kävlingemålvakt gör landslagsdebut – uttagen till VM i Qatar

Magnus Jönsson uttagen som 37-åring: "Fixade ledigt direkt"

När Magnus Jönsson fick frågan om han ville spela VM i beachhandboll var svaret enkelt. – Det var inte lång betänketid på det svaret. Jag fixade ledigt direkt, säger målvakten.

Av
Jonatan Westerlind

Att göra landslagsdebut som 37-åring är få förunnat. Att dessutom göra det på VM i Qatar är nästintill otänkbart. För Magnus Jönsson, till vardags målvakt i Kävlinge HK:s beachhandbollslag, skedde det overkliga. Förra onsdagen fick han ett samtal från förbundskapten Heléne Bernhardtz som frågade om han ville åka med.

– Det var inte lång betänketid på det svaret. Jag fixade ledigt direkt, säger Magnus Jönsson.

Det var efter att en av landslagets två ordinarie målvakter hoppat av i sista minuten som platsen gick till Jönsson. Och trots att han från början inte skulle blivit uttagen tror han på speltid.

– De två som brukar stå har delat på det. Är man inne i zonen så kör man på, annars så byter man. I och med värmen och lufttemperaturen där så blir det omöjligt att spela hela tiden, säger han.

Inför turneringen är förväntningarna höga.

– Det ska bli kul att åka dit, ha roligt och umgås med grabbarna. Målet är att gå vidare från gruppen och efter det kan vad som helst hända. Det är så jämt mellan lagen, det blir alltid jämna matcher som kan gå hur som helst.

Publicerad 03 October 2019 13:23