Tre fall av inbrott och skadegörelse under en natt i Furulund. Genrebild.

Tre fall av inbrott och skadegörelse under en natt i Furulund. Genrebild. Foto: Adobe Stock

Flera fall av skadegörelse och inbrott under en natt

Lastbilshytt nedsprutat med pulversläckare

FURULUND.

Tre fordon blev utsatta för skadegörelse och inbrott på ett litet geografiskt område under en natt i Furulund. Polisen ser ett samband och hoppas på att få in vittnesuppgifter.

Det var under natten mellan i tisdags och onsdags som någon eller några misstänks ha tagit sig runt i området mellan Ljungenskolan och Vikenbadet och gjort inbrott i tre fordon.

En bil som stod parkerad på en uppfart på Idungatan fick en ruta krossad. Enligt polisanmälan har någon rotat runt i handskfacket och sedan stulit ett par solglasögon. På Fröjgatan stod en annan bil parkerad och där har gärningspersonen eller personerna på okänt sätt lyckats ta sig in i bilen. Även där har handskfacket rotats igenom men det är enligt polisen oklart om något har stulits.

På Ägirsgatan fick en lastbil rutan på förardörren krossad. Därefter har gärningspersonen eller personerna sprutat ned hela hytten med en pulversläckare som hittades en bit från lastbilen morgonen efter. Enligt polisanmälan har inget stulits.

Enligt Michael Rydberg, kommunpolis i Kävlinge, finns det ett troligt samband mellan de tre händelserna.

– De ligger nära i tiden från varandra och har även skett på ett litet geografiskt område så det går inte att utesluta ett samband. Har någon sett individer röra sig där under natten, antingen på cykel eller i något fordon så är vi mycket intresserade av den informationen, säger han.

Publicerad 04 October 2019 10:52