Totalt handlar det om 39 bostäder som ska husera i en L-formad huskropp.

Totalt handlar det om 39 bostäder som ska husera i en L-formad huskropp. Illustration: Tengbom

Ett steg närmare billiga hyresrätter i Furulund

Exploateringsavtal klubbat

FURULUND.

39 hyreslägenheter, främst ettor och tvåor med billiga hyror. Så ser bostadsbolaget KKB:s planer ut för den så kallade Ica-tomten längs Kungsgatan i Furulund som nu är ett steg närmare att bli verklighet.

Av
John Nordh

Nyligen klubbades exploateringsavtalet mellan Kävlinge kommun och KKB i kommunstyrelsen. Senare i höst ska det tas beslut om detaljplanen.

– Vi var helt eniga i kommunstyrelsen. Det behövs fler hyresrätter i Furulund och det kommer bli ett jättebra läge nu när den nya stationen öppnar, säger Pia Almström (M), kommunstyrelsens ordförande.

Planen är att inflyttning ska kunna ske i december 2021, ett år efter att pågatågen har börjat stanna på den nya stationen i Furulund. Totalt handlar det om 39 lägenheter som ska husera i en L-formad huskropp i tre våningar och en fjärde indragen våning. 24 av dem blir ettor och tvåor och 15 stycken blir treor.

– Målgruppen är de som söker yteffektiva lägenheter. Det kan vara unga som precis har flyttat hemifrån, studenter, yngre par eller äldre som vill sälja sin villa på Ljungenområdet och flytta till något mindre, säger Mikael Strand, vd för KKB.

Hans förhoppning är att hyrorna ska kunna bli relativt låga. KKB ska nämligen söka ett statligt investeringsstöd som gör det möjligt.

– Det finns många poänger med att söka det. Men framför allt så kommer det hyresgästerna till gagn, säger Mikael Strand.

Här planeras det för nya 39 bostäder.

Här planeras det för nya 39 bostäder. Foto: John Nordh

Publicerad 06 October 2019 00:00